Traditsiooniliselt on Motofestivali teisel, finaalide päeval palav ilm ja nii seegi kord. Külgvankrite esimese sõidu stardi võitis kindlalt suurfavoriit Ben Adriaenssen/ Ben Van Den Bogaart (Holland/Belgia) ning asus pikalt juhtima.

Nagu neid jälitama hakanud Etienne Bax/ Kaspars Stupelis (Holland/Läti) meeskonna roolimees pärast sõitu ütles, sai ta väga halva stardi ja sõidu alguses ei suutnud leida head rütmi. Mida ring edasi, seda paremaks nende hoog läks ning 13. ringil olid nad Adriaenssenist juba mööda sõitnud. „Sellel suurepärasel rajal ja võistlusel on alati suur au osaleda ja võita,“ ütles Bax.

Kolmandaks tõusid kuuendalt kohalt alustanud Tšehhi vennad Vaclav Rozehnal/ Marek Rozehnal, kellele tuhamäe kiire rada väga sobib.

Eestlastest pidid kahjuks katkestama vahepeal 15. olnud Margo Sonn/ Tanel Kõiv. Finišis olid meie meestest parimad Kert Varik/ Erkki Kõiv (15.), kohe nende selja taga Gert Gordejev/ Veikko Parksepp, Tanel Reesna/ Ilvars Skultans suutsid end päris lõpust 19. sõita, Marko Miil/ Maarek Miil olid 21., Sonn/ Kõivule lõpuprotokollis 29. ja Madis Maante/ Siim Mokrik 29.

Quadracerite esimese sõidu starti ei tulnud eile kvalifikatsioonis kukkunud Andrea Cesari (Itaalia) ja Marc de Vries (Holland). Soomlane Olli Koskela võitis stardi, kuid juba teisel ringil asus juhtima lätlane Edgars Mengelis. Stardikurvis sõitis soomlane Jani Tanhuanpää piirdevõrku ja kukkus, kuid jätkas mõnda aega sõitu, et siis katkestada. Teisel ringil möödus meistrivõistluste üldliider Jeremie Warnia Koskelast ning seitsmendaks ringiks pistis ta ka Mengelise „kotti“. Neljandal ja seejärel kolmandal positsioonil püsis pikalt Priit Järvloo lähem konkurent MM-sarjas, hollandlane Mike van Grinsven. Finišis oligi paremusjärjestus selline: Warnia, Mengelis, van Grinsven. Kuid kuna tema võistlustsikli müratase ületas finišis lubatud taset, sai Grinsven karistuseks ajalisa ühe minuti. See tõstis sõidu kolmandaks Koskela ja van Grinsven langes 7. kohale.

Eestlastest oli pikka aega parimal, kuuendal positsioonil sarjas neljandat kohta hoidnud Priit Järvloo, kes korraks ka viiendaks trügis. Kuid viimasel ringil ta hoog rauges, sest sõitis rajapiirdesse ja quadi külge takerdunud võrk piiras hoogu. Lõpptulemusena sai Järvloo kuuenda ja tema ees parima eestlasena Sten Jupaschevski viienda koha, Kaspar Kangur oli 8., Martin Filatov 9. ja esikümnesse mahtus veel Mauri Kirsip.