Eelolev nädalavahetus on eriti magus kiirenduse fännidele – Kiltsi lennuväljal asuvad sel hooajal viimast korda mõõtu võtma Eesti kiireimad autod, kus selguvad hooaja parimad. Võimsaimad autod saavutavad kiiruse nullist sajani lausa 1,5 sekundiga. Seejuures küündivad veerandmiilisel distantsil kiirused pea 300 kilomeetrini tunnis. Selliseid kiiruseid ei saavutata niisama – eesmärk on olla vastastest kiirem, sest kaalul on meistritiitel.

Seisud hooaja punktitabelis on tasavägised. Võimsaimas võistlusklassis troonib praegu hooaja punktitabelis esikohal tänavu uue autoga rajale naasenud Lauri Kuriks, ent asu talle seal ei anta. Kuriksile järgneb napi punktivahega Reino Poom, kes on senise kereauto vahetanud redelauto ehk dragsteri vastu ning on iga etapiga teinud järjest paremaid sõite. Selle tõestuseks sõitis Poom juulis toimunud kiirenduvõistlusel uue isikliku ja ka Kiltsi raja rekordi, milleks on nüüd 7,771 sekundit veerandmiilisel distantsil. Võistlejatel on uus rekord, mida lüüa. Lahtised on veel ka kõikide teiste võistlusklasside võitjad, sest senise kolme etapiga välja teenitud punktide erinevused on väikesed.

Et autohuviliste vanemate väikesed lapsed saaksid kah kaasa ning mõnusalt aega veeta, on võistlusalale üles seatud lasteala, kus saab joonistada ja teha muid vahvaid tegevusi.

Silmailu pakuvad Shate tantsutüdrukud.

Pilet 10 eurot ning alla 18-aastased saavad sisse tasuta.

Ajakava:

Laupäev, 23. august

10.30 väravad avatud pealtvaatajaile
11.00-15.00 ajasõidud
16.00-19.00 - eliminaatorisõidud
19.30 autasustamine