Mitu aastat kiirendusrajalt eemal olnud kiirendusvõistleja Kuriks on rajal tagasi. Vahepealsed garaažis veedetud aastad ei ole põrmugi vähendanud tema oskusi auto valitsemisel, sest just tema tegi kiireima sõidu nii kvalifikatsiooni kui finaalis. Kuriksi verivärske Pontiac Trans Am sõitis kvalifikatsioonipäeval välja aja 8,55 sekundit (veerandmiiline distants). Võistluse finaalpäeval parandas ta seda aega veelgi –  8,45. Lisaks noppis ta parima 60 jala ehk 20 meetri võidu. Selle vahemaa läbimiseks kulus talvaid 1,42 sekundit. 

Kuriksi auto täisvõimsus koos ülelaadimisega on 1300 hobujõudu. „Me sel korral veel kogu võimsust mängu ei pannud, sest auto on uus ning suurendame võimsust järk-järgult. Loodame, et järgmistel võistlustel on ilm soojem, mis kütab ka rajapinna temperatuuri, siis saame suuremat võimsust kasutada,“ kommenteeris Kuriks. Auväärse teise koha outlaw klassis saavutas lätlane Normunds Lačis, kelle parimaks tulemuseks jäi 8,89 sekundit.

Avaetapil ühtegi Eesti ega rajarekordit ei purustatud, sest enamus sõitjaid alles harjuvad ja seadistavad oma uusi autosid. Küll aga on põhjust rahuloluks paljudel sõitjatel, kes tegid uusi isiklikke rekordeid. Näiteks Kristjan Käbi autot vaevasid veel mõningased elektroonikaprobleemid, ent sellest hoolimata püstitas ta oma uue isikliku lõppkiirusrekordi, milleks on 301,26 km/h. Rahulolevalt jääb avavõistlust meenutama ka outlaw-klassis esmakordselt dragsteriga sõitnud Reino Poom. Tema dragster ehk seitsmemeetrine redelauto aitas tal lüüa uue isikliku rekordi distantsi läbimiskiiruses. Senine parim tulemus 9,3 sekundit sai juba hooaja esimesel võistlusel kärbitud 9,2 sekundile ning ilusad ja kiired 8-sekundi sõidud on veel tulemas.

Eesti meistrivõistluste avaetapi parimad võistlusklasside lõikes:
Street Bike: 1. Juha Tuomari, 2. Erko Poska
Pro Bike: 1. Toni Suokas, 2. Petri Koivuniemi
Street A: 1. Tarvo Järv, 2. Ginta Pavasara
Street B: 1. Vladimirs Malers, 2. Raimonds Erinš
Sportsman ET: 1. Delvis Siimson, 2. Kristo Tihvan
Street Modified: 1. Kristo Luhaäär, 2. Mati Põld
Outlaw: 1. Lauri Kuriks, 2. Normunds Lačis