Kiirendusvõistlejatel on veel jäänud vaid loetud päevad kas autolt talve jooksul kogunenud tolm maha pühkida või teha garaažis viimaseid jõupingutusi, sest juba mai viimastel päevadel algab uus hooaeg. Hooaja avapauk antakse mitmekesise võistlusprogrammiga Kiltsi vanal lennuväljal. „Võistluspinget on õhus rohkem, kui tavaliselt, sest ka võistlejaid on kaks korda rohkem. Lisaks oma riigi võistlustele on meil au korraldada ka Läti meistrivõistluste avaetapp,“ kommenteeris võistluste peakorraldaja Kädly Arro.

Võistlusklasse on erinevaid ning rajale on oodatud kõik alates tavalistest tänavaautodest lõpetades spetsiaalsete kiirendusautodega. Loomulikult püüavad kõik võistlejad end ületada ning võtta oma autost maksimaalse. Näiteks eelmisel aastal sõideti vaid ühes võistlusklassis uus Eesti rekord ning see toimus just Kiltsi rajal. Veljo Einberg kihutas outlaw-klassis uueks tippmargiks 7,836 sekundit, millega püstitas ka uue rajarekordi.

Siiski leiavad korraldajad, et see rajarekord võiks olla veelgi parem. Rekordeid soovivad ka nii võistlejad kui pealtvaatajad. Selleks kantakse rajale liim, mis muudab raja ülikleepuvaks ning annab autodele pidamise, mis on ülitähtis uute rekordite püstitamisel.

Outlaw klassis võistlev Team Outlaw CarGlaze liige Kristjan Käbi kinnitab, et pidamine on heade tulemuste juures ülioluline. Lisaks on tähtis teha õigeid rehvivalikuid. Mullu kasutatud rehvid ei täitnud ootusi ning sellest tingituna olid tulemused soovitust tagasihoidlikumad. „Loodame, et sel aastal oleme teinud õige valiku ja saame anda endast parima,“ ütles Käbi.

Võistluse korraldab Estonian Drag Racing Association. Võistlus peetakse vastavalt Eesti Autospordi Liidu võistlusmäärustikule ja on kooskõlas FIA spordikoodeksiga.

Ajakava:

Laupäev, 31. mai

11.00 pealtvaatajate sissepääs avatud

11.50-12.00 võistlejate koosolek

12.00-17.00 kvalifikatsioonisõidud

Pühapäev, 1. juuni

11.00 pealtvaatajate sissepääs avatud

12.00-16.00 eliminaatorsõidud

16.30-17.00 autasustamine