Quad Open masinaklassis võitis teise etapi järjest valitsev Euroopa meister Kevin Saar (Honda, Pärnu MC Catwees Honda Racing), kes edestas juba kvalifikatsioonis järgnevate parimaid ringiaegu üle pooleteise sekundi. Saar võttis mõlemast sõidust ka kindlad esikohad ning võitis etapi maksimaalse 50 punktiga. Kahe sõidu kokkuvõttes sai teise koha terve võistluspäeva käigukastiprobleemide küüsis vaevelnud Martin Adamson (Husqvarna, RedMoto Racing, 42 p), kes oli avasõidus teine ja viimases kolmas. Poodiumi madalaimale astmele tõusis sõidud kolmanda ja viiendana lõpetanud Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK, 36 p), kes jätkab aga meistrivõistluste liidrina.

Külgkorvidel ei startinud tänavu paaril korral MM-poodiumile sõitnud ja eelmise EMV etapi võitnud Kert Varik, kes ravib oma kätt, et järgmisel MM-etapil parimas vormis olla ja nii oli konkurentidel Kiviõlis tunduvalt kergem päev. Avasõidu esimeses osas heitlesid esikohale parima stardi teinud Didzis Gorbenko ja Tanel Kõiv (Zabel) ning Markus Normak/Karl-Albert Kasesalu (Zabel, MK GasGas), kuid sõidu edenedes suutsid Gorbenko/Kõiv oma edu kasvatada ja lõpuks ka kindla võidu võtta. Normak/Kasesalu järel lõpetasid kolmandana Margo Sonn ja lätlane Arturs Linters (Husqvarna, Kose AMK).
Gorbenko/Kõiv kindel sõit jätkus ka teises finaalis, kust tuli veelgi suurem võit Normak/Kasesalu ees, kolmandana ületasid lõpujoone taas Sonn/Linters. Kahe sõidu kokkuvõttes oli esikolmik seega Gorbenko/Kõiv (50 p), Normak/Kasesalu (44 p) ja Sonn/Linters (40 p), meistrivõistluseid jätkavad liidritena Gorbenko ja Kõiv.

Quad Junior EMV klassis läks Kiviõlis kaksikvõit Lätti Reinis Bicansile ja Kristians Janis Sondorsile (mõlemad Honda) ning kolmas koht kuulus Janno Ojale (Yamaha, Tihemetsa MK). Koos noortega rajal olnud Veteranide EKV arvestuses võitis Mark Saar (Kawasaki, RedMoto Racing) Olari Saarme (Yamaha, Pärnu MC) ees. Hobi klassi EKV esikolmiku moodustasid aga Rene Kaseste (Yamaha, Motodepoo), Karmo Sturm (Yamaha, Pärnu MC) ja Reigo Prosso (KTM, Motodepoo). Naiste klassi esikoht läks ainsale osalejale Läti neiule Undine Ulmanele (Yamaha).

Quad 100/200 EMV sõitudes oli suuremas klassis parim venelane Aleksandr Lebedev (Yamaha), kellele järgnesid Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team) ja Aleks Sale (Yamaha, MK K&K). Väiksematel võidutses aga Tanel Põdra (Honda, Pärnu MC Catwees Honda Racing) lätlase Karlis Neija (Honda) ja Rasmus Sõna (Honda, Äksi MK) ees.

Kõige väiksemas meistrivõistluste klassis Quad Kids võtsid kaksivõidu Läti poisid Markuss Augustovskis (Kawasaki) ja Karlis Straubergs (Apex), poodiumi madalaim aste kuulus Karl Kohole (Apex, Äksi MK).

Külgvankrite Veteranide klassis saavutasid Kiviõlis kaksikvõidu MK Kohila Sidecar Cross Team meeskonnad Argo Põldsaar/Ruslan Talf ja Andres Piirsalu/Kristjan Kivistu (mõlemad KTM) kelle järel said kolmanda koha Andres Angerjas/Rain Vaikmäe (KTM, Linnamäe MK).
Koos veteranidega rajal olnud Hobi klassis võitsid kindlalt mõlemad sõidud Siim Mokrik/Villem Saarna (AYR-KTM, Linnamäe MK), kes olid ka sõitudes üldarvestuses kiireimad. Hobi klassis järgnesid neile aga Asko Saadi/Jürgen Jakk (KTM, Kose AMK) ja Indrek Pirrus/Ermo Mirjam (AYR-KTM, Aave Spordiklubi).

Ainsa sooloklassina võistlustules olnud MX Hobi klassis, kus kogutakse harrastajate TOP200 karivõistluste tabelisse punkte, võttis etapivõidu sarja liider Marek Sonn (Husqvarna, Kose AMK), kes võitis mõlemad sõidud. Poodiumi teisele astmele tõusis Marttin Poljakov (KTM, Kagu MK) ja kolmandale Kermo Uue (Yamaha, MK AEX), kes jagasid omavahel sõitudes teised ja kolmandad kohad.

Motokrossi Eesti meistrivõistlused jätkuvad 25. augustil Tihemetsas Lauri krossirajal, kus on võistlustules ainult quadid, korvid ja MX Hobi klassid.