Võistlusnädalahetus algas Kevin Saarele (Husqvarna) keeruliselt, kuid hästi, kui ta võitis kindlalt kvalifikatsioonisõidu. Pühapäeval sõidetud esimeses sõidus põrkas ta ühe konkurendiga kokku ning langes neljandalt kohalt kuuendaks, kuid kiiret sõitu tehes suutis ta siiski norralase Christopher Tveraeni (Yamaha) järel teisena lõpetada.

Teise sõidu start tuli eestlasel paremini välja, kui ta haaras kohe liidrikoha, kuid Tveraen ja itaallane Patrick Turrini (Yamaha) ei teinud Saare elu kergeks ning põnev võidusõit kestis mitu ringi. Sõidu teises pooles ei hakanud Saar punktidega riskima ja andis norralasele järgi, kuid uue liidri õnn ei kestnud kaua, kui noormees pidi end raja veerde parkima. Saar tõusis taas esimeseks ja kihutas meistrina ruudulise lipu alt läbi.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapi esikoha Saar sõidud 4. ja 2. lõpetanud rootslase Sune Lewanderi (Honda) ja Turrini ees.

Euroopa meistrivõistlustel järgnesid 173 punkti kogunud Saarele Turrini (149 p) ja finaaletapil neljanda koha saanud britt Harry Walker (Yamaha, 131 p).

"Nädalavahetus Horvaatias oli närvesööv ja põnev. Laupäevastes trennides saime kuiva rajaga tutvuda, kuid enne eelkvalifikatsiooni kasteti rada täiesti poriseks. Kahjuks kulges rada mäenõlval ning kastmise tagajärjel ei saanud mitu sõitjat mäest ülessegi, vaid veeresid lihtsalt tagurpidi alla. Rajale minnes ebaõnnestusin täielikult ning sain alles 10. aja. Olin enda peale väga vihane ja teadsin, et see ei näita veel midagi," rääkis Saar. "Kvalifikatsioonisõidu stardikoht oli küll päris kehv, kuid endalegi üllatuseks tabasin hetke hästi ning sain stardivõidu, peale mida liigseid riske ei võtnud ning nautisin lihtsalt sõitu ja edu finišis järgmise ees oli 20 sekundit."

"Pühapäeval tegid korraldajad taas seda, mida poleks vaja olnud, ning kastsid raja totaalseks mudaauguks. Esimesest stardist sain neljandana minema ja kohe olid prillid üleni mudased ning masin kaks korda raskem kui muidu. Põhikonkurent itaallane tegi minu ees vigureid ja lõpuks põrkasime kokku, mille tagajärjel viskas mul külje ette ja langesin kuuendaks. Võtsin end kokku ja tõusin veel viimasel ringil teisele kohale. Tähtsad punktid olid käes," jätkas Saar.

"Teise sõitu minnes oli mul tiitliheitluses edu 21 punkti, ehk tuli kindlasti lõpuni sõita. Start õnnestus suurepäraselt ja sain kohe liidriks, mille järel käis tihe andmine Turrinni ning Tveraeniga. Üle poole sõidu kihutasime kõik koos ja pealtvaatajate sõnul oli see hooaja põnevaim sõit. Itaallane väsis lõpuks, aga norrakas ründas edasi ning paar korda käisid meil juba rattad kokku ning ma ei hakanud enda tiitliga riskima ning lasin tal minna. Võtsin tempo väga alla, sest etapivõit polnud tähtsaim, kuid kaks ringi enne lõppu jäi Tveraen tehnika rikke tõttu seisma ja tõusin taas liidriks. Ruudulipu sain esimesena ja kolmas meistritiitel oligi tõsiasi! Ülimalt super tunne on! Tahaksin tänada kõiki toetajaid ja fänne, kes on mind aidanud. Suurimad tänud lähevad aga isale, kes on kogu mu 11 aastase krossikarjääri ajal olnud mulle toeks - minu kangelane! Kohal oli ka meie eestlastest sõbrad, kirjeldamatu tunne on välismaal võisteldes näha Eesti lippe ja kaasa elamist!"

Saarel on jäänud sõita veel hooaja tähtsaim võistlus, Rahvuste kross 5. ja 6. oktoobril Saksamaal, kus tema meeskonnakaaslasteks on Martin Filatov ja Priit Järvloo.