estit oli esindamas viis sportlast – klassis SKI Ladies GP1 sõitsid Kätriin Nilbe ja Jasmiin Üpraus, SKI GP1 klassis Markus Lutsokert ja Marten Männi ning Runabout GP1 klassis esindas Eestit Anton Pankratov.

SKI Ladies GP1 klassis reedestes ajasõitudes sai Nilbe neljanda aja ja oma MM-sarja debüüti teinud Üpraus oli kuues. Ajasõidu võitis mitmekordne maailmameister Emma-Nellie Ortendahl Rootsist. Meestest SKI GP1 klassis tegi parima aja Markus Lutsokert, olles üheteistkümnes, Marten Männil ajasõit ebaõnnestus ning tulemuseks oli kahekümne seitmes aeg. Parima aja saavutas Quinten Bossche Belgiast.

Runabout GP1 klassis vaevasid Anton Pankratovi jetti tehnilised probleemid ja kvalifikatsioonist finaali ta edasi ei saanud.

Ski Ladies GP1 esimeses võistlussõidus tuli Nilbe finišisse neljandana ja Üpraus kuuendana, sõidu võit kuulus Ortendahlile. Teise sõidu võitis Lätlanna Krista Uzare, Nilbe oli kolmas ja Üpraus kuues. Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Krista Uzare Lätist, teine oli Emma-Nellie Ortendahl Rootsist, kolmas Kätriin Nilbe ja Jasmiin Üpraus viies.

SKI GP1 klassi esimese sõidu võitis mitmekordne maailmameister Kevin Reiterer Austriast. Eestlastest oli parim Markus Lutsokert, kes lõpetas sõidu seitsmendana, Marten Männi oli kaheksas. Teise sõidu võitis Raphael Maurin Prantsusmaalt, kellele läks ka kokkuvõttes etapivõit. Markuse ja Marteni kohad olid samad, mis esimeses sõidus, ehk seitsmes ja kaheksas. Kokkuvõttes Markus Lutsokerdile etapilt kuuenda koha punktid ja Marten Männile kaheksanda koha punktid.

„Hommikustes treeningsõitudes oli tunne üsna hea ja ajad kinnitasid seda. Võistlussõidu eel oli väike ootamine ja kui kõik stardiks valmis oli, suri mu jett paar korda välja. Paar sekundit enne starti saime mootori käima ja gaasi andsin õigel ajal, kuid millegipärast ei toiminud alguses asi päris nii nagu oleks pidanud ja ei saanud nii head starti kui laupäeval. Pusisin seal natuke prantslastega ja möödasõitudega kulus omajagu energiat, kuid pidasin täna paremini vastu. Lõpus sain rünnata ka seitsmendal kohal sõitnud Markus Lutsokerti, sain väljast minnes ka ettepoole aga siis tuli pöördes ristlaine ja Markus jäi ettepoole. Kõike arvesse võttes peab nende punktidega rahul olema ja teeme tööd edasi, hooaeg on alles noor,“ rääkis Männi peale sõite.

Runabout GP1 klassi võit läks Yousef Al Abdulrazzaqile Araabia Ühendemiraatidest. Anton Pankratov kahjuks sellel etapil punkte ei saanud.

Järgmisel nädalavahetusel sõidetakse MM-sarja II etapp Sardiinias, kus toimub ka ühe võistluse põhine MM teistele klassidele.

Eesti võidusõitjaid on seal osalemas kokku üheksa.