MX Open A avasõitu asus juba avaringil juhtima kvalifkatsiooni kiireim Karel Kutsar (KTM, Sõmerpalu MK), kes hakkas konkurentidega vaikselt vahet sisse sõitma ning võttis lõpuks kindla esikoha. Sõidu alguses hoidis teist kohta tõsisest vigastusest taastuv Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing), kes pidi peagi oma koha loovutama esmalt Gert Krestinovile (Honda, Motoextreme) ja siis Hardi Roosiorule (KTM, KTM Racing Estonia) ning Mägi oli lõpuks neljas. Roosiorg Krestinovist jagu ei saanud ning noorte meeste vahe kärises sõidu lõpuks korralikuks ja nii sai Krestinov teise ning Roosiorg kolmanda koha.

Teises sõidus pandi esinelik paika juba avaringil, kui Kutsar haaras kohe liidrikoha ning tema taga sõitsid Krestinov, Roosiorg ja Mägi. Sõidu edenedes suurenesid ainult sõitjate omavahelised vahed, kuid järjekord ei muutunud, mistõttu oli paremusjärjestus finišijoonel sama nagu alguses ning ka etapi kokkuvõttes oli järjekord Kutsar, Krestinov, Roosiorg ja Mägi.

Sarja liidriks tõusis taas Kutsar, kes edestab enne finaaletappi Krestinovit pelgalt kolme punktiga ning nende vahel selgitataksegi tänavune MX Open A Eesti karikavõistja, kuna kolmandal kohal olev Roosiorg kaotab esiduole juba üle 60 punkti.

Harrastajate kiireimas MX Open B klassis katkes tehnilistel põhjustel seni kõik etapid võitnud noore Tristan Uiga (Husqvarna, Motoextreme) võitudejada ja seda esimeses sõidus, mida ta juhtis. Peale seda tõusis liidriks Marken Sonn (Husqvarna, Kose AMK), kes võitis sõidu Kaarel Aameri (KTM, Motoextreme) ja Priit Palatu (KTM, Sõmerpalu MK) ees. Teises sõidus Uiga tsikkel töötas nagu peab ja sellest sõidust tasuks esikoht, teisena ületas lõpujoone Palatu ja kolmandana avasõidu neljas Henri Haramaa (Yamaha, RedMoto Racing).

Kahe sõidu kokkuvõttes saavutas esikoha Palatu, teine oli teise sõidu neljas Aamer ja kolmas Sonn, kes oli teises sõidus viies. Uiga jätkab küll sarja liidrina, kuid “tänu” Maardu esimese sõidu katkestamisele kahanes ta edu Palatu ees ainult kahele punktile, kolmandal kohal olev Sonn jääb Palatust omakorda 20 punkti kaugusele.

Tõnu Lille mäletuseks peetud võistkondlikus arvestuses võitis tänavu SK Yamaha Keskus Paikuse motoklubi ja RedMoto Racing ees.