Kõige enam elevust tekitas KZ2 klassi kardid, kus rajale sõitsid ka praegused vormelisõitjad Martin Rump (TARK Racing), Antti Rammo (Vihur Team) ja Ralf Aron (TARK Racing). Just need kolm kiiret sõitjat ka võidu nimel kõva lahingu maha pidasid. Kvalifikatsioonis mitte nii hästi esinenud Antti Rammol õnnestus siiski eelfinaal võita, seda Ralf Aroni ja Tõnis Liigmanni (AGS Racing). Martin Rump oli sunnitud sõidu tehnilise rikke tõttu katkestama.

Finaaliks parima stardikoha välja võidelnud Rammo võitis ka finaalsõidu, ning temale järgnesid Aron ja viimaselt kohalt alustanud Rump. Hoolimata finaalsõidu katkestamisest juhib KZ2 Open klassi üldarvestuses Hanno Rajamets (Vihur Team), kellele järgnevad Antti Rammo ja Ralf Aron. “Eriti põnev oli vihmaga lõppenud eelfinaal, mille tegid veelgi raskemaks 6-käiguline KZ2 kart ja slikk-rehvid. Kardil oli jõudu nii palju ning aina märjemaks mineval rajal ei tea sea kunagi, millises kurvis kart peab, millises mitte,” ütles Rammo pärast võistlust.

Rotax Max klassis jätkab vankumatult Aavo Talvar (Talvar Racing), kes sarnaselt eelmistele etappidele ka Aravetelt täispanga – kvalifikatsiooni ning eelfinaali ja finaalsõidu võiduga lahkus. Talvari meeskonnakaaslane Paul August Lääne, kes Max klassis sõitis esimest korda, võitis finaalis teise koha. Kolmas oli nii finaalis kui eelfinaalis Mart Soo (AIX Racing Team). Eelfinaali teine ja finaali üheksas Ron Donaldi (Talvar Racing) arvates on olulisim meeskonna hea minek. “Väga hea on see, et suutsime AIX Racingu omadest jälle kiiremad olla. Vastastiimist üleolek on suur pluss meile.” Aavo Talvar jätkab ka ülivõimsa üldliidrina, teiseks tõusnud Mart Soo jääb temast maha juba 65 punktiga, kuid kolmandaks langenud Hannes Tammpere (AIX Racing Team) jääb Soost maha vaid kahe punktiga.

Rotax Masters klassis võitis mõlemad võistlussõidud Priit Sei (Talvar Racing), kes on jätkuvalt punktitabelis esikohal. Stabiilselt sõitis Aravetel ka Elvis Väinsaar, kes oli mõlemas sõidus teine ning hoiab üldarvestuses endiselt teist kohta ja kahe mehe vahe on jätkuvalt kuus punkti. Neljandal etapil oli finaali kolmas Masters klassis sel aastal esmakordselt startinud Ivar Veerus (AGS Racing).

Rotax Junior klassis võitis eelfinaalis ajasõidu parim Oliver Nurmik (AIX Racing Team), kelle jaoks oli hea stardikoht äärmiselt oluline. “Kui saan parimalt kohalt startida, siis on teistest lihtsam eest minema saada ja oma sõitu sõita,” ütles Nurmik. Finaalis tal aga nii hästi ei läinud, sest juba avaringil tuli katkestada. Sõidu võitis Mauris Põldma (Team Põldma Racing), kellele järgnes eelmise etapi võitja Jan-Erik Meikup (AGS Racing). Kolmas oli ka eelfinaali sama kohaga lõpetanud Kaspar Korjus (AIX Racing Team). Üldliidriks tõusis Meikup, kellest jääb punktiga maha Karl Leesmaa (Talvar Racing). Kolmas on lätlane Valters Zviedris.

Mini 60 klassis tegi oma esimese meistrivõistluse stardi tänavune “Talendid rajale 2014” võitja Jakob Mattias Oja (AIX Racing Team), kelle jaoks eelfinaal õnnestus ning seal neljanda koha sai. “Hobikardiga võrreldes on see kart ikka kõvasti kiirem, aga õppida on veel palju, et ikka veel kiiremaks saada,” ütles Oja pärast eelfinaali. Finaalsõidu võitis aga samuti “Talendid rajale 2014” karastusega Siim Leedma (AIX Racing Team), kes edestas napilt Paul Aronit (AIX Racing Team) ja Johann Vainu (KimaRillen). Mini 60 klassis jätkab liidrina venelane Alexander Vilaev, kes Aravetele võitis eelfinaali. Teine on Robin Särg (Gear Racing) ja kolmas Paul Aron.

Micro 60 klassi eelfinaalis jagasid maid Rimmo Kadapik (AIX Racing Team) ja Jan Kalmet (Liqui Moly Roli Team) ning võitjana väljus sellest duellist mõlemas sõidus Kadapik. “Lootsin, et suudan Jani maha raputada, aga ta ei jäänud maha, mitte kuidagi,” ütles Kadapik. Kalmet sai eelfinaalis valestardi eest aga 10 sekundilise karistuse ning langes kuuendaks. Teiseks tõusis sellega Karl-Markus Sei (TGT Racing). Finaalis oli taas kiireim Kadapik ning teine oli Sei. Kolmas oli soomlane Joona-Oskari Juurikka. Üldliidrina jätkab Rimmo Kadapik, teine on Karl-Markus Sei ja klmas Christofer Lepaste (Gear Racing).

10ringilise Cadet klassi kiireim oli Kert Ahu (Gear Racing). Järgmised kaks Eesti kardispordi meistrivõistluste etappi sõidetakse 25.-26. juulil traditsiooniliselt Hiiumaal Käina kardirajal.