Võistlus algas eestlaste jaoks väga keeruliselt. Reedeste trennide ajal sadas kõvasti vihma, mistõttu jäid kaks treeningut üldse ära ning ülejäänutes tegi vihmasadu rajaga tutvumise üsnagi keeruliseks. Vähesed kogemused andsid ennast laupäeval kohe tunda – kvalifikatsioonis sai Ralf 31. ja Frank 32. koha. Eelsõitudes läks väga halvasti Frank Merilahel, kes sai kokkupõrkes konkurendiga nii kõvasti vigastada, et õhtul toimuvas finaalsõidus ta osaleda ei saanudki. Ralf sai eelsõitudes 14. ja 19. koha ning 28. kohalt startides õnnestus tal finaalis ruudulipu alt lõpuks läbi sõita 19.

Pühapäevastele sõitudele läksid poisid aga optimistlikult vastu ning ka rada hakkas juba enamvähem selgeks saama. Kvalifikatsioonis Ralfile 19. ning Frankile 21. koht. Eelsõidud läksid üle kivide ja kändude - Ralfil lõpuni sõita ei õnnestunudki ning Frank sai tehniliste probleemide tõttu karistada. Finaali stardikohad seega Frankil 28. ja Ralfil 32.

Finaalis tegi suurepärase sõidu Frank, kes 28. kohalt startides ennast lõpuks 11. võitles. Sellega parandas Frank ka oma eelmist Soome Meistrivõistluste parimat tulemust - esimeselt etapilt saadud 14. koht. Ralfi tabas aga ka finaalis ebaõnn ning õnnetu kokkupõrke tagajärjel pidi ta sõidu juba teisel ringil pooleli jätma.

Poiste isa Raigo Merilaht jäi saavutatuga rahule, väites, et vähesest harjutamisest ja teatavast hoolimata õnnestus lõpuks siiski päris hea tulemus saada.

Kartdagö astub uuesti võistlustulle juba järgmisel nädalavahetusel, kui Martin Rump võistleb Itaalias, Ortonas CIK-FIA Academy Trophy 1. etapil.