Hiiumaa Cupil on esmakordselt võimalik näha Eestis võistlemas maailmatasemel KF3 klassi karte ning kuigi seekord piirdus see klass kõigest nelja sõitjaga, on järgmisteks aastateks kindlasti lisa oodata. KF3-s näitas parimat kiirust Martin Rump, kellele järgnesid vennad Ralf ja Frank Merilaht. Neljas oli Mark Rõõmussaar.

Cadet klassis oli võitlus väga tihe. Kvalifikatsioonivõidu napsas Karl-Kenneth Neugaus, kes edestas väga kiiret venelast Ira Sidorkovat kõigest 0,054 sekundiga. Ka kolmanda aja sõitis välja meie idanaabrite esindaja Vlad Lomko, kuid temal kogunes kaotust liidrile juba mõnevõrra rohkem.

Klassis Micro domineeris Georg Kõss, kellele järgnes Martin Leotoots, kuid ka siin ei jäänud külalisvõistlejad kaugele maha – Valgevenest pärit Danill Kimenok sõitis välja kolmanda aja. Raket klassis oli jällegi ülitihe võistlus: Kevin Korjuse noorem vend Kaspar Korjusel õnnestus küll välja sõita kiireim aeg, kuid jälitajad Oliver Nurmik ja Jüri vips jäid maha õigest 0,062 ja 0,077 sekundiga. Homme on selles kolmikus kindlast kõva võitlust oodata.

Valgevenelaste kõrget taset näitas Dzimitry Kitayev, kes võttis enda nimele kiireima ringiaja klassis Rotax Max Junior . Temast kõigest 0,091 sekundi kaugusele jäi Ralf Aron ning kindlasti on suured ambitsioonid ka kolmandal Kairo Kivil. Rotax Max Senior klassis domineeris juba harjumuspäraselt Aavo Talvar, kes edestas Martin Tähte ja Cristen Laost.

Eestis väga kõrgel tasemel olevas Rotax DD2 klassis sõitis kiireima ringiaja välja rootslane Kenneth Hildebrand. Samuti väga kiire Mario Vendla jäi temast maha kõiges 0,099 sekundiga ning ka kolmas Tristen Viidas on oma 0,178 sekundilise kaotusega täiesti esikohakonkurentsis. Rotax Mastersit domineeris Eke Nurm, kellele järgnesid Argo Tamm ja lätlane Normunds Stanevics. Kõigest kahe osalejaga KZ2 klassis oli kiireim Mihkel Maltna, kellele järgnes Juhan Maltna.

Homme ootavad KF3 klassi sõitjaid ees eelsõidud, kuid ülejäänud hakkavad võitlema juba Eesti Meistrivõistluste punktide eest. Hooaeja lõpp hakkab vaikselt lähenema ning iga punkt on väärtuslik, mistõttu võib nii homme kui ka ülehomme näha väga võitlusrohket võistlsust.