Kuna ringrajasport on viimasel kümnendil, eriti aga kahel viimasel aastal, olnud sügavas madalseisus, võib Audruringi eestvõtmisel loodud uut, kõigile harrastajatele ja huvilistele mõeldud motoringrajasarja ainult tervitada. Igamehe Karikasarja võidusõidud hakkavad aset leidma tavapärastel „rajakolmapäevadel", kui Audru ringrada on broneeritud mootorrataste treeningsõitudeks, ning eile toimus neljaetapilise sarja avavõistlus, kirjutab motomaania.ee.

Sarja eesmärgiks on pakkuda mootorratturitele rahaliselt soodsat (treening 200, võistlus 250 ja mõlemad kokku 350 krooni) võimalust ringrajasõiduks (ennekõike sõidu õppimiseks), anda algajatele võistluskogemusi ning tuua ringrajale uusi sõitjaid. Sarja piisava populaarsuse korral jätkatakse ettevõtmisega ka järgmisel aastal. Reeglite kohta võib uurida ka Audruringi lehelt.

Rajapäevaks oligi Audrusse kogunenud paarkümmend tsiklit, lisaks eestlastele oli kohal ka lõunanaabreid. Muude seas mõõtsid asfaldiringe ka Hanno Velt ja Marko Rohtlaan, kes Veldi rattale parimaid seadistusi otsisid. Käis tavapärane treening, sõitu soosis ka ilus ilm.

Sõidu pikkuseks oli 15 ringi, osalejaid manitseti veel ohutule ja kaasvõistlejaid arvestavale sõidule ja start võiski lahti minna. Sõit kulges ilma eriliste vahejuhtumiteta - kuigi stardikoht oli Risto Klausenil keskmistes ridades, läks ta kohe alguses ette ja sõit kulgeski tema juhtimisel lõpuni. Kukkumisi polnud, ka katkestamisi mitte.

Esimesed kolm slick'idel: Risto Klausen, Meelis Kingi ja Toomas Lusi. Tänavarehvidel sõitjais kiiremad olid Taavi Ross, Madis Vestel ja Egon Peterson.

Igamehe ringrajasarja järgmine etapp toimub Audrus kolmapäeval, 25. augustil.