Võistluse esimestel päevadel suurepärast kiirust näidanud Tänaku jaoks jääb Poola ralli eelviimane katse ilmselt meelde väga pikaks ajaks - norralase Mikkelseni ees heade sõitudega kätte võidetud edu sulas ühe rehvipurunemise tõttu ning viimasele katsele läks Tänak konkurendiga võrreldes paarikümnesekundilise eduseisu asemel sama suures kaotusseisus.

Viimasel katsel ei jäänud Tänakul ka palju puudu sellest, et teine koht samuti käest libiseks - lõpuks edestas ta Hayden Paddonit vaid 2,3 ning Thierry Neuville'i 3,1 sekundiga.

Kohutavate ilmaoludega peetud viimasel päeval olid ka paljud teised sõitjad hädas ning katkestamisi, avariisid ja peatumisi tuli ette tunduvalt enam kui esimestel päevadel, kui Poolas säras päike. Nii langesid ka Tänakule saatuslikuks saanud katsel ka olude ohvriks teised Eesti sõitjad, Karl Kruuda ja Sander Pärn.

Tänaku enda sõnul ei tähenda nii pikalt ralli juhtimise järel karjääri parimat tulemust tähistav teine koht talle suurt midagi. "Mul pole midagi öelda. Sellisel positsioonil lõpetamine ei tähenda praegu mitte midagi," sõnas nördinud eestlane WRC ametlikule kanalile pärast ralli lõpetamist.

MM-sarja punktiarvestuses jääb 52 punkti kogunud Tänak endiselt kaheksandale kohale. Neuville'il on seitsmendana koos 61 silma. Sarja võimsa üldliidrina jätkab rallil kuuenda koha saanud prantslane Sebastien Ogier, kelle arvel on 143 punkti. Teiseks tõusis Mikkelsen, kellel on nüüd 92 punkti.