Kahjuks peame aga teatama, et eelmisel nädalal krossirajal kukkudes käeluu murdnud Stefan Everts siiski Eestisse ei tule. Vigastuse tõttu jääb eemale ka varem mainitud Davide Guarneri, kes murdis Belgia meistrivõistluste viimasel etapil varbaluud. Küll on stardis tema elukaaslane Sophie Paull, kes veel aastal 2010 osales naiste motokrossi MM-sarjas. Tanel Leok ja sõbrad krossil osaleb ta laupäeval klassi Naised sõidus.

Shaun Simpson, selle aasta MM-sarja 15 mees MX1 klassis tuleb Eestisse koos oma venna Stefaniga, kes on tema mehaanik MM-etappidel. Stefan Simpson osaleb nii reedel-laupäeval toimuval Hobi Grand Final sõitudel kui pühapäeval MMM’il

Heategevusliku motokrossi Tanel Leok ja sõbrad üheks lahutamatuks osaks on olnud oksjon. Müügile on tulnud palju maailma tippkrossisõitjate varustust, mille hinnad on kerknud vägagi soliidseks. Lisaks soovile saada mõni ese enda valdusesse on siin kindlasti suur roll heategevusel, sest oksjoni tulud lähevad samuti läbi õnnetuse liikumispuude saanud lastele. keda varasematel aastatel on toetatud 23 000 euroga.

Tänavu on oksjonil olevate esemete hulgas lisaks motokrossile ka paljude teiste mootorispordialade esindajate asju. Näiteks on võimalik soetada Kimi Räikköneni mütse, Red Bull F1 tiimi sõitja Mark Webberi varustust, Kevin Korjuse selle aasta sõidukombenesiooni, Urmo Aava sõidujalatseid Mitsubishi meeskonna aegadest. Krossisõbrad võivad arvestada järgmiste sõitjate varustusega: Stefan Everts, Antonio Cairoli, Tanel Leok, Christophe Pourcel, Gautier Paulin, Jeffrey Herlings, Shaun Simpson, Davide Guarneri jpt. Kuna paljud meestest on ka ise kohal, saab asjadele ka autogramme küsida. Müügile tulev varustus on erinev, alustades täiskomplektis krossivarustusest lõpetades sõidusärkidega. Oksjon toimub laupäeval, 1. oktoobril kolmel korral.

Laupäeval ostetud Estonian Motocross Weekend pilet maksab 10 eurot, see kehtib ka pühapäeval MMM’il. Selle pileti ostnud annavad oma panuse ka heategevusse ja toetavad läbi õnnetuse liikumispuude saanud lapsi. Pühapäevane, MMM’i pilet maksab 5 eurot. Allameetrimehed pääsevad sisse tasuta. Kõik piletid osalevad loosimises, kus omaniku leiab firma Brentex haagis ja õhksoojuspump firmalt Kvaliteetkliima.

Laupäeval toimub Viljandis klubis City Tanel Leok ja sõbrad afterparty, kus spetsiaalse set’iga on laval paljudel ekstreemspordiüritustel plaate keerutanud Kaarel Kose ja Paul Oja.

Kuna Viljandimaal levib nakkuslik A-hepatiit, siis on korraldajad sellega seoses loonud rohkem võimalusi käte pesemiseks ja soovitavad tungivalt kohapeal alati enne sööki käed pesta ja hoolitseda enda hügieeni eest. Nii saab igaüks ennast ise kaitsta.

Estonian Motocross Weekend 2011 kava:

30. oktoober Mini MX, Hobi Grand Final eelsõidud ja lohutussõidud.

1.oktoober Tanel Leok ja sõbrad, esimene start kell 11.00. Klassideks 50cc ja 50 PW, 65cc, Legendid, Naised, CCCP, Hobi Grand Final ja Open. Viimases klassis on stardis peoperemees Tanel Leok, Jevgeni Bobrõšev, Shaun Simpson ja paljud teised tippsõitjad nii Eestist kui piiri tagant. Oma vürtsi annab heategevuskrossile Säärude Suur Võidusõit.

Esmakordselt on MMM raames kavas ööenduuro, mida üldse Eestis ülimalt vähe, kui üldse sõidetud on. Selleks ei ole vaja enamat kui julget pealehakkamist. Tingimustest nii palju, et võistelda saavad kõik, kelle mootorratta kubatuur algab 125 cc 2 takti / 250 cc 4 takti ning mootorrattal või sõitjal on olemas tuli/tuled. Võivad võistelda nii litsentsiga kui litsentsita sõitjad. Mootorratas ei pea olema enduro valmidusega! Ööenduuro sõidetakse 1. oktoobril, kui kell 20.00 on osalejad koos tsiklitega stardisirgel, peale mida viiakse rattad kinnisesse parki. Start antakse ööenduurole kell 22.00 ja finiš on planeeritud tunni aja pärast.

2.oktoober MMM. Osa MMM sõite on ka laupäeval, kuid põhirõhk on siiski pühapäeval, kui Mehed Open klass jaguneb kuueks eraldi klassiks, kõik sõidavad kaks starti. Nimekiri on juba praegu väga kirju, leida võib sealt nii mehaanikuid kui lihtsalt motokrossi sõpru igalt elualalt. Lisaks Mehed Open klassile on pühapäeval kavas ka Sidemehed, ehk siis külgkorvid, kus võib näha päris põnevaid kooslusi nii lenksu taga kui korvis.

Estonian Motocross Weekendil on väljas Bahco boks, kus väljas kogu vajalik, et hooldada ja remontida tsiklit. Tehnilist abi, mida seal osutatakse, on osalejatele/võistlejatele tasuta. Lisaks paneb Bahco välja MMM’i eriauhinna, harrastaja tööriistakasti väärtuses 400 euri.