MX2 klassi avasõitu asus vedama Priit Rätsep, Juss Laansoo teda jälitamas. Liider vahetus kaheksandal ringil, kui Priit Rätsep ühest mahajääjast möödudes kukkus ja Laansoo liidrikohale tõusis. Laansoo võitiski sõidu, 12,3 sekundilise eduga Priit Rätsepa ees. Kolmas oli Lauri Lehtla ja neljas Erki Kahro ning viies Kristjan Rätsep.

Teises sõidus sõitis duo Priit Rätsep ja Juss Laansoo teistel eest ja terve sõidu liidrikohal olnud Rätsep pidi viimasel ringil tunnistama Laansoo paremust, kes sai sellega ka kindal etapivõidu Priit Rätsepa ja teise sõidu kolmandana lõpetanud Kristjan Rätsepa ees. Kiireim MX2 juunior oli
Vjatšeslav Golovkin. MX2 klassi liider enne viimast etappi Kosel on Priit Rätsep, kes edestab Juss Laansood 21 punktiga. Kolmas on Andre Park, kes kaotab liidrile 89 punktiga.

65 cc klassis oli joonel 27 noort krossipoissi. Meistrivõistluste liider Karl-Robert Reinike sai ajasõidus kirja parima aja ja ka esimese sõidu võit kuulus talle. Alguses teisel kohal kihutanud Jan Jakobson pidi siiski tunnistama Kim Savaste paremust, ning Reinikese ja Savaste järel kolmandana lõpetama. Teine sõit lõppes täpselt samade tulemustega esikolmiku osas. Nii
jagunesid kohad ka etapi kokkuvõttes. Meistrisarjas jätkab liidrina kahel viimasel etapil parim olnud Reinike, kellest 67 punkti kaugusele jääb Roosma. Talle kaotab omakorda 50 punktiga Peetu Aalto, kelle edu Jan Jakobsoni ees on kuus ja Kristo Tarasovi ees seitse punkti.

50 cc klassis jättis Tihemetsa etapi vahele senine liider Meico Vettik, mis tõi endaga kaasa muutused tabeliseisus, ajasõidu kiireim oli Henry Vesilind, kes avasõidu samuti võitis. Teine oli Kairo Katkosilt, kolmas oli Andres Viidikas juunior. Teises sõidus sai võidu Egert Pihlak, Vesilind teine, soomlane Aleksi Kurvinen. Kokkuvõttes Vesilind esimene, Pihlak teine ja kolmas Viidikas juunior. Meistrivõistlustel tõusis liidriks Viidikas, kes edestab 17 punktiga Katkosilti, kelle teine sõit ebaõnnestus. 47 punkti kaugusele liidrist jääb Meico Vettik.

Pühapäeval MX1 klassis tegid ilma peaasjalikult samad mehed, kes päev varem ka MX2
klassis. Teist etappi järjest näitas Juss Laansoo oma üha paranevat vormi. Avasõidus tegi ta üsna kiirelt sotid selgeks teisel kohal sõitva Lauri Lehtlaga, keda ta edestas finišijoonel pea poole minutiga. Kolmas oli Martin Leok, kes jäi võitjast maha juba minutiga. Teises sõidus sai parima satrdi Lehtla, kuid peagi oli Laansoo temast möödas ja kihutas taas võidu poole, mille ta teenitult kätte sai. Teine taas Lehtla, kaotust Laansoole 23 sekundit. Kolmas koht kuulus Toomas Triisale, kes suutis Martin Leokit selja taga hoida. Kokkuvõttes kindel võit Laansoole Lehtla ja Toomas Triisa ees.  Meistrivõistlustel on liider Lehtla, kelle edu Toomas Triisa ees on 40 punkti, kolmas on Tihemetsas kuues olnud Jüri Triisa, kes kaotab Lehtlale 49 punktiga, temast punkti kaugusel on Juss Laansoo.

85 cc klasss sai esimese stardi võidu avaringil kukkunud Leedu poiss Arminas Jasikonis. Oma osa oli siin ka Läti krossipoisi, Karlis Sabulise kukkumisel. Viimased ringid kihutasidki koos Jasikonis, Sabulis ja Henri Roosiorg, finišis mahtusid mehed kolme sekundi sisse. Teises sõidus tegi väga hea stardi avasõidus alles üheksandana lõpetanud Rain Koch, kes võttis sisse teise koha, Jasikonise järel ja Sabulise ees. Neist kaugele ei jäänud ka Roosiorg ja Janno Schmidt. Samas järjestuses sõit ka lõpetati. Etapivõit läks Jasikonisele Sabulise ja Roosioru ees. Meistrivõistluste liider on Sabulis, Roosiorg kaotab talle 37. punktiga. Karel Kutsar on kolmas, tema kaotus liidrile on 87 punkti.

Külgvankrite esimeses sõidus asusid sõidu alguses liidrikohale Gert Gordejev ja Maarek Miil, Margo Sonn ning Elvis Mucenieks tihedalt neid jälitamas. Mida sõit edasi, seda parema hoo said üles aga kaheksandalt kohalt alustanud Kert Varik ja Erkki Kõiv, kes esmalt noppisid ära Sonni ja Mucenieksi ja viimastel ringidel ka liidrid Gordejev-Miili. Viimaste õnnetuseks oli nende tsikkel lubatust valjema müraga ja selle eest tuli nende lõpuajale otsa veel minut, mis kukutas nad viiendale kohale, kolmas koht läks seega Ülar Karingule ja Juhan Paabstelile. Teine sõit oli üsna sündmustevaene, lätlased Arnolds ja Gints Silis juhtisid sõitu algusest lõpuni, Varik-Kõiv teised ja
Sonn-Mucenieks kolmandad. Kokkuvõttes etapivõit Varik-Kõivule Siliste ja Sonn Mucenieksi ees. Gordejev-Miil on jätkuvalt meistrisarja liidrid, edu Karing-Paabsteli ees on 30 ja Põldsaar Aljese ees 56 punkti.

Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste viimane ja otsustav etapp peetakse 18.-19. septembril, Kosel.