Kokku käis pühapäeval rajal 5 klassi ja tehti kümme võistlussõitu. Klassideks Hartwall Jaffa 85 cc, MX jun, MX Open, Quad ja külgvankrid.

MX Open avasõidus sai kõige parema stardi kvalifikatsioonis teise aja välja sõitnud Priit Rätsep (Redmoto Honda Racing), kes oli rajal MX2 klassi tsikliga. Ta suutis sisse teha väikese vahe Juss
Laansooga (AKR KTM Racing), kes oli ajasõidu kiireim. Kohe avaringil kukkus aga Lauri Lehtla (AKR KTM Racing) ja selle käigus sai viga tsikli mootor. Nii tuli sõit pooleli jätta sarnaselt avapäeva esimese sõiduga MX1 klassis. Laansoo jõudis peagi Rätsepale järgi ja möödus temast. Laansoo sõitis vahe sisse ja nii oli mõlemal mehel oma koht paigas.

Põnevaks läks aga heitluses kolmanda koha peale. Rannar Uusna (AKR KTM Racing) pidi hakkama
selja taha vaatama, sest Jüri Triisa (Redmoto Honda Racing), lähenes korraliku hooga ja suutis ka Uusnast mööduda. Kuid asjad nii ei jäänud, Uusna leidis veel lisajõudu ning viimase ringi lõpuosas möödus Triisast ja lõpetas kolmandal kohal Laansoo ja Rätsepa järel. „Vahepeal lasin pisut järgi ja taastusin, siis sai Triisa mööda. Lõpus aga tundsin, et jõudu on ja sain ta kätte. Ta ei osanud ilmselt isegi mitte karta, et ma olen nii lähedal, jättis kurvis katmata ja sain mööda," rääkis Uusna.

Teises sõidus sai kohe ees minema Laansoo, Rätsep teine ja Lehtla, kes oli võtnud teise tsikli, kolmas. Selles sõidus esikolmikus suuri muutusi ei toimunudki, Lehtla küll üritas Rätsepa püüda, kuid vahe oli liiga suur. Nii jäidki kohad finišjoonel järgmisteks: Laansoo, Rätsep ja Lehtla. Etapivõit Laansoole Rätsepa ja Uusna ees.

Teistes klassides said etapivõidu kirja Karlis Sabulis (Läti), Jan Jakobson, Priit Järvloo ning külgvankritel Arnolds ja Gints Silis (Läti).

Järgmine Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste etapp sõidetakse 2.-3. juulil Türil.