Selles klassis võistlevad kardimaailma tipud ja elukutselised sportlased. Eestist on varem kardisõidu kõrgliigasse jõudnud vaid Marko Asmer. Kaks aastat tagasi tuli samas klassis Euroopa meistriks täna F1 noorim piloot, 17-aastane Max Verstappen.

14–aastane Eesti kardisõitja on teinud peale Rotax Juniori maailmameistriks saamist tõsise arengu. Tehes CIK FIA KF-Junior klassis eelmisel aastal testsõite, on Vips sel aastal võistelnud debütandina veel kõrgemas KF klassis. Esimeste võistluste eelsõitudes jõudis Jüri Vips mitmel korral kümne hulka, kuid finaalides tuli leppida kogenud sõitjate agressiivse sõidustiiliga ning vigastatud kardiga. Nelja etapi kokkuvõttes 53 sõitja hulgas 12 koht.

Sarnos saavutas Jüri 11. tulemuse ning eelvõistlustel 8., 8. ja 9. koha, kokkuvõttes poolfinaalis 7. stardikoht. Poolfinaalis oli kiirus väga hea, kuid Leonardo Lorandi poolt põhjustatud väljasõit viis korraks 11. kohale. Viimasel ringil suutis Jüri mõõduda 23–aastasest maailameistrist Tom Joynerist ning lõpetada kümnendana. Finaalis suutis Jüri esimese 6 ringiga teha 4 mõõdasõitu ning lõpetas 5. kohal. Võitis 24-aastane CRG elukutseline sõitja Felice Tiene.

"Siin on nii head sõitjad - mõned ei tee üldse vigu. Hea, et sain neil järgi sõita, täna nad enam ei lase," ütles Jüri, kui küsiti, kas vanad sõitjad teda ka tösiselt võtavad.