Talviku (Husqvarna) sõitis ühes grupis Meico Vettiku ja Martin Michelisega (mõl KTM). Oma kiireima ringiaja tegi Talvikua kvalifikatsiooni esimeses osas. Vettik oli sessiooni lõpuks kuues, sõidu jooksul kukkunud MIchelis piirdus 32. kohaga. Kahjuks oli kukkumisest saadud põrutus nii tugev, et lohutussõitu ta enam ei läinud.

Kvalifikatsiooni kiireima aja sõitis välja Euroopa meistrivõistluste liider itaallane Mattia Guadagnini (Husqvarna).

85cc klassis sõitis end otse finaalidesse Mikk-Martin Lõhmus (KTM), kes oli A-grupis 18. Samas grupis sõitnud Mark Peterson ja Richard Paat (mõl KTM) näitasid vastavalt 25. ja 32. aega ning jätkasid lohutussõidus. B-grupis sai Pikand kirja 26. aja, liitudes kaasmaalastega samuti lohutussõidus.

Lohutussõidus tegi hea alguse Peterson, kes aga kukkumise tõttu kümnendalt kohalt tahapoole langes ja 21. kohal lõpetas. Paat finišeeris 22. ja Pikand 25-ndanana.

Finaalsõidud sõidetakse täna, live tulemusi saab jälgida aadressil www.mgmtiming.it/mgmlivewmxj.html ja detailsemaid tulemusi ning kokkuvõtteid http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx valides ülemisest keskmisest rippmenüüst FIM Junior Motocross Championship.