Algselt registreeritud 19 sportlase asemel oli stardis 27 noort pilooti. Eestist oli osalema sõitnud meeskond kuue sportlasega. Oma esimesel rahvusvahelisel tiitlivõistlusel osalesid Erik-Rennes Pihlak ja Hendrik Arula, lisaks olid meeskonnas sellel hooajal juba MMil sõitnud Viljandi poisid Kalvin Thomas Royster, Sten Ivanov ja Paul Richard Laur ning teist hooaega tiitlivõistlustel osalev tiimi kogenuim sõitja Joonas Lember.

Suurimateks favoriitideks peeti Hilmer ja Mathilda Wibergi Rootsist, Laura Lakovicat ja Nils Slakterist Lätist ning Nida Kilinskaitet Leedust. Eesti poistest oli siiani selle hooaja parim tulemus Kalvin Thomas Roysteri MMi viies koht. Kohal oli ka palju uusi sõitjaid Norrast, Saksamaalt ja Slovakkiast, kes võisid kõik üllatada hea tulemusega.

Laupäevane võistluspäev algas vabatreeningu ja ajasõitudega, kus selgitati välja 12 paremat, kes pääsesid otse finaali. Viimased kolm finaalikohta selgitati välja lohutussõidus. Kaksteist finaalist välja jäänud sportlast said võimaluse sõita B-finaalis. Läbi ajasõidu said edasi viis meie sportlast.

Läbi lohutussõidu pääses finaali ka meie noorim sõitja Paul Richard Laur. Parima stardipositsiooni sai kiireima ajaga Laura Lakovica, teine positsioon kuulus Sten Ivanovile ja kolmandalt kohalt oli startimas Mathilda Wiberg. Joonas Lember oli ajasõidus kuues, Hendrik Arula kaheksas, Kalvin Thomas Royster üheksas, Erik-Rennes Pihlak kümnes ja Paul Richard Laur viieteistkümnes.

Esimeses sõidus sai parima stardi Laura Lakovica, kes juhtis sõitu kuni lõpuni. Teisena lõpetas sõidu Hilmer Wiberg ja kolmas oli Sten Ivanov. Joonas oli esimeses sõidus kuues, Kalvin kaheksas, Erik-Rennes, Hendrik ja Paul olid kohtadel 12,13 ja 14.

Pühapäeva saabudes oli ilm muutunud tuulisemaks, mis andis eelise kogenumatele pilootidele. Teises võistlusstardis läks külg-külje kõrval võidusõiduks Laura Lakovica ja Hilmer Wibergi vahel, kus Hilmer jäi peale ja võitis teise sõidu. Kolmandaks tuli väga hea stardi teinud Joonas Lember. Sten Ivanov oli neljas ja Kalvin viies. Erik-Rennes parandas oma kohta üheksandaks ja Paul oli üheteistkümnes. Hendrik Arula lõpetas sõidu kolmeteistkümnendal kohal.

Kolmanda sõidu algus oli dramaatiline Laura Lakovicale, kuna tema paat liikus küll stardist ära, aga jäi seisma juba stardisirgel tehnilise probleemi tõttu. Hea stardi sai selle aasta MMi pronks Nils Slakteris, kes võttis Hilmer Wibergi järel teise koha. Sten Ivanov oli kolmas ja Joonas Lember neljas. Erik-Rennes tõusis sõidus kuuendaks, Hendrik Arula oli kaheksas, Paul Richard Laur kohal kaksteist ja valelt poolt poid sõidu eest karistuse saanud Kalvin oli kolmeteistkümnes.

Viimases neljandas sõidus sai väga hea stardi Joonas Lember, kes väljus esimesest poist teisena kohe Hilmer Wibergi järel. Sõidu jooksul mitmel korral Wibergi survestanud Lember võttis sõidust teise koha. Kolmanda koha võttis sõidus Nils Slakteris, kellel oli tulnud terve sõit selja taga hoida noort leedulannat Nida Kilinskaitet. Erik-Rennes oli viimases sõidus viies. Sten Ivanov ja Kalvin Thomas Roysterile lisati karistus poi lõhkumise eest ja nad langesid viimase sõidu tulemustes sõitjaterivi lõppu.

Euroopa meistritiitel kuulus sõitude kokkuvõttes Hilmer Wibergile Rootsist, hõbemedal läks Laura Lakovicale Lätist. Pronksmedali väljaandmine läks põnevaks, kui võrdsed punktid olid Nils Slakteril ja Joonas Lemberil. Pronksmedali saatuse otsustas, kumb piloot oli sõitnud neljast sõidust kiireima aja ja see kuulus Lemberile vaid 0,29-sekundilise paremusega.

Teistest Eesti poistest oli kokkuvõttes Sten Ivanov viies, Erik-Rennes Pihlak seitsmes, Kalvin Thomas Royster üheksas, Hendrik Arula kaheteistkümnes ja Paul Richard Laur neljateistkümnes.

„Rada oli uus, aga iga sõiduga läks tunne paremaks. Tulime siia eesmärgiga sõita ennast esimese viie hulka, aga medalit ei osanud küll loota. Õnne oli ka omajagu, et stardist saime mitmel korral esimesest pöördepoist ilma takistuseta läbi. Väike tuul ja laine olid meile ka abiks,“ kommenteeris Joonas oma sõitu.