Neljapäev oli Albaania rallil peale kahte pisut lihtsamat päeva taas paras katsumus kõigile. Esimene katse läbis ka ühte jõge, mis vihmaga oli mõõdus juurde võtnud. See tähendas, et sinna jäi toppama üle 20 tsikli ja päeva lõpuks oli jões veel neli-viis tsiklit, mida üles veel ei oldud leitud. Laagriplatsil oli selle päeva lõpus vaatepilt, kus suuremast osast tsiklitest lasti vett välja. See oli selle päeva murdepunkt, kas said hakkama või mitte. Meie mehed, Toomas Triisa ja Mart Meeru said sellega ideaalselt hakkama. Lisaks katsetasid mõlemad mehed roadbooki lugemist pisut teise tehnikaga ja see toimis. Päeva teine katse oli ralli alguse ühe katse kordus, mis oli küll üsna kiire, kuid mitte nii raske. Triisa oli selle päeva tsiklite arvestuse neljas ja Mart Meeru kuues.

Ralli viimasel päeval oli katse ise 18 kilomeetrine, kuid sinna juurde tuli ka ülesõitu. Seega lühike päev, kuid piisavalt keeruline, et võis ka hea koha kaotada. Triisa läks viimasel katsel püüdma katsevõitu, kuid nagu ta ise ütles jäi üks kurv võidust puudu ja nii oli tema aeg kusagil teises kümnes.

Kuid Toomase ja Mardi jaoks sai täidetud eesmärk ralli lõpetada. Mart, kes kaotas mõnel päeval aega navigeerimisega võideldes, oli tsiklite üldarvestuses kümnes, võidu sai Andrea Cosentino Itaaliast. Oma klassis oli Mart viies, kuni 450cc klassi võitja oli samuti Cosentino, kellele Mart kaotas 57 minutit. Toomas koges tehnilist ebaõnne, katkestas ühe päeva ja vahetas ralli käigus tsiklit ning sellega seoses ka klassi. Tänusõnad lähevad siin tiimi kolmandale liikmele, Jaan Naaberile, kes võttis vastu raske otsuse ralli põlveprobleemide tõttu pooleli jätta. Jaan andis oma tsikli Toomasele, et ta saaks siiski jätkata ja kuna Jaan läheb põlvega operatsioonile, siis lükkub tema Dakari ralli plaan edasi aastasse 2015. Toomas näitas sarnaselt Mardiga katsetel häid aegu, kuid vahepealsed probleemid ei lubanud tal enamat, kui 47. koht tsiklite arvestuses ja omas klassis 18. Kuid oluline on see, et mehed tegid raske Albaania ralli läbi ja said kogemusi suure seljakoti jagu.

Nüüd kus Mardil on ette näidata Tuareg Rally, maratonrallide MM-sarja etapi Abu-Dhabi ralli ja Albaania ralli finišid ja Toomasel tema seisukohast väga oluline Albaania ralli finiš, on mõlemad mehed täitnud ära vajalikud tingimused, et kvalifitseeruda Dakari rallile. Vajalikud paberid on Dakari korraldajatele ära saadetud ja vastust, kas kaks Eesti meest saavad 2014. aasta Dakarile, on oodata augustis. Eelmine aasta soovis Dakarile saada üle 350 mootorratturi, kellest kvalifitseerus 183. Tänavu on soovijate arv hinnanguliselt isegi suurem.

Toomas Triisa räägib enne Albaania rallit antud videointerjuus, kuidas näeb välja Dakari rallile registreerumine. Etteruttavalt võib öelda, et seal ei piisa nimest, tsiklimargist ja klubist. Seal on vaja ikka palju enamat.