Nädalavahetusel Pärnu külje all toimunud ringrajavõistlusel Suur Võidusõit koondus suurim tähelepanu rahvusvahelisele vormelisarjale SMP F4 NEZ Championship, kus ühe sõidu võitis eestlaste rõõmuks Jan-Erik Meikup.

Kõnealune sari sai elujõu kolme aasta eest soomlaste ja venelaste eestvedamisel ning pakub kardiroolist tulnud noortele võimaluse vormelitel võistelda. Kasutatakse võrdseid autosid võrdsetes tingimustes. Sarja võitja saab rahalise toetuse, mis katab osalemiskulud FIA F3 EM-sarjas.

Tänavu lööb esimest korda kaasa Martin Lauri juhitav Eesti meeskond ALM Motorsport, kuhu kuuluvad varasema vormelisõidu kogemusega Jan-Erik Meikup ja mullu veel karti roolinud Sten-Dorian Piirimägi.

Auto24 ringil peetud vihmastel treeningusõitudel oli suurepärases hoos Piirimägi, saavutades F4-sarja sõitjatest parima aja. Kahes esimeses võistlusstardis kuulus talle 8., käigukastiga hädas olnud Meikupile 14. ja 15. koht. „Sõidukogemust napib veel, eriti nn ratas-rattas-sõidus. Aga tempo oli väga hea. Peaaegu kõik minu ees lõpetanud mehed sõidavad ses sarjas juba teist aastat ja on saanud oluliselt rohkem testida,” lausus Piirimägi. „Teises sõidus ei tulnud start välja, kuid ringiaegade võrdluses olin isegi eessõitjatest kiirem ja jõudsin neile üsna kannule.”

Terve käigukastiga tuli kohe esikoht

Eestlaste tähetunniks kujunes aga dramaatiliselt alanud kolmas start. Ajasõidus oli Meikup ka kaht esimest kihutamist valitsenud Christian Lundgaardi järel teine. Ent taanlase vormel ei saanud stardist liikuma ning turvaauto järel ja võistlejaterivi ees võttis koha sisse Meikup. Tema põhikonkurendiks kujunes hollandlane Bent Viscaal, kes korra eestlasele ohtlikult kõrvale jõudis. Meikup suutis aga rünnaku tõrjuda ja sõidu võita. Piirimägi lõpetas kuuendana.

„Fantastiline tunne! Tiim leidis ja parandas vea, mis päev varem vormelit vaevas. Olen neile väga tänulik,” sõnas Meikup.

Soome-Eesti ühisklassis BMW Xtreme sai Andre Kiil esikoha nii lühikeses kui ka pikas, kohustusliku boksipeatusega 45 minuti pikkuses sõidus, kus võis juhti ka vahetada.

Porsche GT3 Cupi sarja arvestuses hoidis eestlaste au kõrgel Raimo Kulli. Esmalt tõusis ta viiendalt kohalt tänu heale stardile teiseks, teise sõidu lõpetas kolmandana. Mõlemad sõidud võitis Porsche-sarja rohke vilumusega leedulane Jonas Gelžinis.