Vipsi mentor ja mänedžer saabus Jaapanist Eestisse neljapäeval, 26. märtsil ning andis perearsti saatekirjaga koroonaproovi reedel. Positiivsest tulemusest sai ta teada laupäeva hommikul.

Asmer on enda positiivsest proovist teavitanud ka Super Formula sarja, mis pidi juba järgmisel nädalal korraldama järgmised kaks testipäeva Suzuka ringrajal. Testisõidud jäävad ära, kuid mitte Asmeri pärast, vaid Japaani valitsuse korralduse tõttu seoses viimastel päevadel Mie prefektuuris kasvanud koroonajuhtumitega.

"Täheldasin endal teisipäeval või kolmapäeval väikest köha. Kõik muud sümptomid viitavad aga tänase päevani tavalisele tatitõbile. Palavikku polnud. Kõik testil osalejad pidid kaks korda päevas end kraadima ja pildi kraadiklaasist tiimile saatma. Kui proovi tulemused tulid, andsin sellest teada kõigile, kellega neil päevil Jaapanis ja ka enne seda mujal kokku puutusin," rääkis Asmer, kes loodab, et aitab enda nakatumise avalikustamisega kaasa viiruse suurema leviku tõkestamisele.

Eestis pole Asmeriga pärast koju naasmist ühegi inimesega kokku puutunud ning püsib nõuetekohaselt karantiinis.

Vips tunneb end Asmeri sõnul tänasel päeval hästi ning jääb veel Jaapanisse, kuna pole teada, kas Super Formula Suzuka testisõidud lähiajal kuidagi asendatakse või millal hooaeg algab.

Selle nädala teisipäeval ja kolmapäeval toimusid Super Formula testisõidud Fuji ringrajal. Vipsi meeskond Team Mugen avaldab Asmeri nakatumise kohta homme ka pressiteate.