Kvalifikatsioonis näitas Mägi enda grupis kuuendat ringiaega ja pääses otse finaalsõitudesse. Esimeses sõidus sai Mägi (Kawasaki) stardist hästi minema olles teisel kohal. Terve sõidu võistles ta esikohal sõitnud rootslase Filip Bengtssoniga (KTM), kes jäi seekord alistamata. Kolmandaks sõitis end teine rootslane Kim Lindström (KTM).

Teise sõidu stardis osales Mägi aga suuremas külakuhjas, mis nurjas tema poodiumikoha mõtted, kuna noormees langes võistlejaterivi tagumisse otsa. Hoolimata veel ühest kergemast kukkumisest ületas eestlane lõpujoone 11-ndana. Sõidus moodustasid esikolmiku Bengtsson, avasõidus kuuendana lõpetanud Tom Johnsson (KTM) ja esimeses sõidus neljandana lõpetanud Rickard Sandberg (Kawasaki).

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Bengtsson (50 punkti), teine Sandberg (38), kolmas teise sõidu neljas Lindström (38), neljas Johnsson (37) ja viies Mägi (32 p).

“Saxtorpis oli raske liivarada, kus võistles viis erinevat masinaklassi ja traktor silus põhimõtteliselt laupäeva hommikust pühapäeva õhtuni ainult stardisirget. See tähendas, et iga sõiduga läks ülejäänud rajast aina raskemaks. Lisaks oli sooja 25 kraadi ja Rootsis olid mul esimesed 30 minutilised sõidud üle pika aja, mis nõudis füüsisest maksimumi," rääkis Mägi. "Esimesest stardist sain teisena minema ja võitlesin liidriga, kuid suutsin pea selge hoida ja tehniliselt hästi sõita ning ei hakanud mõttetuid riske võtma. Tulin sõiduga toime ja minu jaoks oli super sõit. Teine sõit oli aga võib öelda, et minu MX1 karjääri üks keerulisemaid. Rada oli muutunud tõeliseks sõjatandriks. Stardis osalesin kohe suures kukkumises ja sinna minu poodiumilootus kadus. Alustasin viimaselt kohalt ja proovisin päästa, mis päästa andis. Sõit oli iseenesest väga kiire ja tehniliselt hea sooritus. Suutsin korra veel kummuli keerata, kuid kaotada polnud ju enam midagi! Finišis olin 11-s ja see oli eelkõige tõeline võitlus iseendaga. Hea tunne on olla tagasi, võidelda kõige kõrgemate kohtade eest, kõige kiiremate konkurentidega. See juba on midagi. Ja loomulikult esimese sõidu poodiumikoht, mis räägib enda eest! Päeva kokkuvõtteks tubli viies koht, kust on hea alustala 6-etapilist Rootsi meistrivõistluste sarja."

Rootsi meistrivõistlused jätkuvad 17.-18. mail Tibro krossirajal. Enne seda võistleb aga Mägi 10.-11. mail Türil toimuval Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste avaetapil.