Külgkorvide MM-etapp tõi taas Eestisse maailma tippsõitjad. Tänahommikusse kvalifikatsiooni pääses 42 korvipaari, kelle hulgast kahjuks puudub eelmisel aastal kümnekordseks maailmameistriks tulnud ja Kiviõlis võitnud Daniel Willemsen. Hollandlane vigastas end hooaja alguses, saades 13 luumurdu ja lubab tiitli pärast heidelda taas järgmisel aastal. Maailmameistrivõistluste üldarvestust juhib 358 punktiga Belgia paar Ben Adriaenssen / Ben van den Bogaart. Eesti ekipaaže osales täna kvalifikatsioonides 11, lisaks on Tanel Reesnal korvis lätlane Ilvars Skultans.

Hommikustes treeningsõitudes olid kiireimad Etienne Bax / Kaspars Stupelis (Holland / Läti), kuid Adriaenssen / van den Bogaart näitasid vaid ühe kümnendiku võrra nõrgemat aega. Kumbki meeskond võitis kindlalt oma kvalifikatsioonisõidu. Teises kvalifikatsioonis kukkusid tehnilise rikke tõttu laskumisel raskelt lätlased Arnolds Silis / Gints Silis. Arnolds Silis on hetkel intensiivravi osakonnas, tema olukord on stabiilne.

Eestlastest tegid väga hea, seitsmenda tulemuse oma sõidus Kert Verik / Erkki Kõiv, otse pääsesid homsesse finaali eestlastest veel Ülar Karing / Krister Kindel, Margo Sonn / Tanel Kõiv, Gert Gordejev / Veikko Parksepp ja Madis Maante / Siim Mokrik. Viimase võimaluse kvalifikatsioon viis aga finaali stardijoonele eestlastest veel Marko Miili / Maarek Miili ning Reesna / Skultansi, kes tõesti viimasel hetkel suutsid vahetada purunenud rehvi ja remontida siduri.

Ootused homsteks põnevateks finaalsõitudeks on väga kõrged, kuna esiotsa mehed sõidavad ringiaegu samas sekundis.

Kiviõli kiirel ja tehnilisel rajal näitasid tipptulemusi ka samas toimuval quadracerite Euroopa meistrivõistluste etapil osalevad sõitjad, eriti prantslane Jeremie Warnia. Warnia võitis kvalifikatsiooni 1,451 sekundilise eduga lätlase Edgars Mengelise ees. Eestlastest sai homsesse finaali kuuendana Sten Jupaschevski, lisaks on finaalis veel Kaspar Haiba, Priit Järvloo, Kaspar Kangur, Martin Filatov, Argo Abel, Siim Vaide, Mauri Kirsip, Martin Toovis, Rene Tarend, Olari Saarme ja Tõnu Zeiger.

Külgvankrite MM-etapi tulemused leiab Mylapsi lehelt: http://www.mylaps.com/en/events/935590
Quadracerite EM-etapi tulemused samuti Mylapsi lehel: http://www.mylaps.com/en/events/935617
Kes lõpplahendust oma silmaga näha tahab, jõuab veel Kiviõlli kohale! Motofestivali avatseremoonia toimub kell 11.00, quadide esimese finaalsõidu start antakse kell 12.30. Lisaks MM-etapile toimub sel nädalavahetusel Kiviõlis ka mäkketõusu Eesti meistrivõistluste etapp ning saab näha endisaegseid staare külgvankritel kihutamas.

Täpsem ajakava ja lähem info ürituse kohta kodulehel www.motokross.ee