Võistlusnädalavahetus algas Vesilinnule väga hästi, kui ta sõitis kvalifikatsioonis välja hinnatava kolmanda ringiaja. Laupäeval sõidetud esimeses finaalis jätkus noore eestlase hea esitus, kui ta sõitis enamus distantsist teisel kohal. Sõidu lõpuosas andis Vesilind kahjuks veidi tempos järgi ja ületas lõpujoone viiendana. Pühapäeval sõidetud teises finaalis oli Vesilind sõidu esimestel ringidel taas esikolmikus, kuid sarnaselt esimesele sõidule kukkus sõidu lõpu poole tempo ja ta oli kümnes.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu soomlane Emil Weckman (47 p), kellele järgnesid inglane Jack Bintcliffe (38 p) ja rootslane Tim Edberg (36 p), Vesilind sai 27 punktiga kaheksanda koha.
Euroopa meistrivõistluseid juhib 90 punktiga Weckman, kellele järgnevad Bintcliffe ja rootslane Albin Larsen võrdselt 79 punktiga.

"Kvalifikatsioonis sain kolmanda aja ja olin sellega väga rahul. Esimene start polnud küll kõige parem, aga peale esimest ringi tõusin teiseks ja hoidsin seda positsiooni pool sõitu. Siis sai kahjuks võhm otsa ja langesin paar kohta taha poole. Teises stardis sain hästi minema ja olin kolmandal kohal, aga peale paari ringi said mõned konkurendid mööda ja hiljem ei suutnud kohti enam tagasi võtta. Kokkuvõtes jäin kaheksandaks ja olen sellega rahul," võttis oma Inglismaa võistluse kokku peale kahte etappi 45 punktiga 28 osaleja seas üheksandal kohal asuv Vesilind.

"Üldkokkuvõttes oli Henry tubli, kuid hea sooritus jäi aga 100%-liselt realiseerimata. Esimeses sõidus tegi Henry head tööd ning kui kuus ringi oli sõidetud, hoidis ta veel teist kohta. Viimase nelja ringiga loovutas ta aga 25 sekundit ja kolm kohta, lõpetades sõidu viiendana. EMX150 sarjas on viies koht hea tulemus ning meeldib kindlasti Honda juhtkonnale, kuid olles üle poole sõidu teisel positsioonil ja näidates seda kiirust mida ta näitas, siis oli viimase 2-3 ringi ära vajumine liialt suur. Henry on aga veel noor ning küll ta õpib oma keha ja pead edaspidi paremini kasutama. Ma usun, et pole võidusõitjat, kes oleks teisiti õppinud. Juhtnöörid on head asjad ning tore, kui neid natukenegi kuulda võetakse, enamjaolt õpitakse aga enda vigadest nagu elus ikka. Teises sõidus kordus sama stsenaarium, Henry sai väga hea stardi olles esimesed ringid kolmas. Sellele järgnes aga stabiilne langemine ning ta lõpetas sõidu kümnendana. Etapilt saadi kirja tegelikult hea tulemus ja õpiti kindlasti palju. Isiklikult arvan, et Henry tegi ära tubli töö ja vundament, kuhu peale võidusõitjat vorpida, sai täiendust," analüüsis oma hoolealuse etteastet tiimi juht Juss Laansoo.

Meeskonna teine liige Kaarel Nurmsalu tegi samal ajal oma hooaja avastardi Aravetel toimunud TOP200 motokrossi karikasarja teisel etapil. C klassis osalenud Nurmsalu oli avasõidus teine, kuid teises juba parim ning kahe sõidu kokkuvõttes kuulus talle selle klassi esikoht.

EMX150 järgmine etapp sõidetakse 21. juunil Saksamaal Teutschenthalis toimuva MM-etapi raames. Enne seda on HRC Honda Racing meeskonna esisõitjad Priit Rätsep ja Vesilind stardis juba eeloleval nädalavahetusel Karksi-Nuias toimuval Eesti meistrivõistluste teisel etapil.