Kaks nädalat enne Rootsi etappi kukkunud ja tõsise peapõrutuse saanud ning pöialt vigastanud Lauri Lehtla tegi kaasa nii soojenduse kui eelkvalifikatsiooni, kuid kvalifikatsiooni ei startinud. Lauri sõnul käis ta nimetatud kahes sõidus proovimas, kuid kuna kukkumise tagajärjel ta veel korralikult taastunud pole, siis otsustati sõitudesse mitte minna. Etapi võitis Antonio Cairoli Ken de Dyckeri ja Clement Desalle’i ees. MM-sarjas on Lauri Lehtla 31. kohal, punkte on tal 12. Sarja liider on Cairoli, kes on kogunud 467 punkti.

MX2 klassis tegi oma esimese stardi uue meeskonna, Sahkar KTM Racing ridades Harri Kullas. Kvalifikatsioonis oli Kullas 15, esimeses sõidus 13 ja teises sõidus 15. Kokku andis see etapil 13. koha. Etapi võitis Jeffrey Herlings Christophe Charlieri ja Jordi Tixieri ees. Kullas on MM-sarjas 15. kohal, liider on Herlings.

Harri Kullas: „Esimene start oli hea, kuid kaotasin esimeses kurvis ja esimesel ringil kohti. Teises sõidus oli start kehva. Kuid võrreldes varasemate etappidega oli kiirus juba parem, tunne oli hea, ainult tulemused oleks pidanud olema paremad.“

Euroopa MX2 etapil oli stardis Karel Kutsar, kes oli esmalt oma kvalifikatsioonigrupi üheksas. Sellele järgnenud poolfinaalis oli Kutsar 11. Finaal aga Kutsaril ebaõnnestus, kui ta kukkus paar korda ja katkestas selle kaheksandal ringil ehk siis poole peal. Etapi võitis Valentin Guillod.

Sahkar KTM Racing meeskonna järgmine start on sellel nädalavahetusel Lätis, Kegumsis sõidetav MM-etapp.