MX Open A klassi kvalifikatsiooni kiireim oli vigastusest taastuv Hardi Roosiorg (KTM, Sahkar Racing), kellele järgnesid Sõmerpalu motoklubi sõitjad Aigar Leok (Yamaha) ja Jan Jakobson (Kawasaki). Viimaste klubikaaslase Harri Kullase (Husqvarna) ajasõit läks seevastu hoopis katki läinud tagaratta nahka, kui noormees sai sõita ainult paar ringi ja pidi viimase kohaga leppima.

Avasõidus asus Kullas aga kohe liidriks ja edestas terve sõidu teisena sõitnud Andero Lusbot (Yamaha, Kagu MK) paarikümne sekundiga. Kolmandana ületas lõpujoone sõidu alguses viiendal kohal olnud Leok.

Teises sõidus haaras sõitu viiendalt kohalt alustanud Kullas esikoha teisel ringil, kui möödus järjest Roosiorust, Jakobsonist ja seni liidrikohta hoidnud Leokist. Lõpujoonel oli Kullase edu Leoki ees 17 sekundit ning kolmandaks sõitis end lõpuks Lusbo, kes oli alguses kuues.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu seega Kullas (300 punkti), teine oli Leok, kes kogus võrdselt 297 punkti kolmandaks tulnud Lusboga.

TOP200 karikasarja liider on endiselt Leok (1183 p), kellele järgnevad Tihemetsa etapi viies ja kuues Jakobson (1168 p) ja venelane Viacheslav Golovkin (1147 p).

Kiiruselt järgmises MX Open B võitis kahe sõidu kokkuvõttes Sander Luik (Yamaha, Pärnu MC), kes oli avasõidus teine, kuid viimases parim. Teise koha sai esimese sõidu võitja Romeo Karu (KTM, KTM Racing Estonia), kes oli teises sõidus kolmas. Poodiumi madalaimale astmele tõusis päeva lõpuks sõidud neljanda ja teisena lõpetanud Günther Põllumäe (KTM, Tihemetsa MK).

MX Open C klassis võttis esikoha Riho Rebane (KTM, RedMoto Racing) Kevin Slengi (KTM, Kose AMK) ja Danel Drevingi (Yamaha, Paikuse MK) ees. MX Open D esikolmiku moodustasid aga soomlane Jani Lähteenmäki (Honda), Mairo Soomets (Honda, Pärnu MC) ja Sergei Koppel (Yamaha, Lääne MK).

MX Open E klassis, kes võistlesid koos naistega, sai esikoha Cris Robin Laul (KTM, Motoexteme), kellele järgnesid Janno Kivirähk (Honda, Pärnu MC) ja Ken Robert Kõpp (Yamaha, Funracing). Naiste parim oli aga taas Kadri Ehamäe (Honda, RedMoto Racing), kes oli meese hulgas kuues. Kaunima soo arvestuses sai teise koha soomlanna Esmeralda Vesterinen ja kolmanda Kris Jalas (TM, Sõmerpalu MK).

Veteranide nooremas klassis 40+ võidutses venelane Mihkail Gudkov (KTM), teine oli Erki Privoi (Kawasaki) ja kolmas Urmas Heliste (Kawasaki, Kagu MK), 50+ parim oli aga lätlane Janis Mironovs (Husqvarna) soomlaste Antti Ranniko (KTM) ja Pertti Saloneni (Yamaha, Kagu MK) ees. Eestlaste parim oli neljanda koha saanud Aivar Tarassov (Kawasaki, Kiviõli MK).

TOP200 karikavõistluste viies etapp sõidetakse 22. juulil Räpinas, kus toimub traditsiooniline "Isad ja Pojad" nimeline motokross. Enne seda jagatakse aga Eesti meistri- ja karikavõistluste punkte 15.-16. juulil Kiviõli motokeskuses toimuval Addinol Eesti meistrivõistluste kolmandal etapil.