Hommikuses warm-up sõidus näitas Soomer kokkuvõttes 12. aega, kaotades parima ringiaja teinud Randy Krumenacherile 1,320 sekundiga, sõites siiski kohe sessiooni alguses välja kiireima ringi.

„Klapi elektrisüsteemis, mis ei töötanud, saime õhtul tööle,“ ütles Soomer. „Ühes pistikus olid kaks juhet omavahel vahetuses, kuid selle väljaselgitamiseks kulutasime väga palju aega ja energiat. See tähendas, et hommikul läksime rajale täiesti uue mootoriga ja tegime ajus veel suuri muudatusi.“

35-kraadises palavuses toimunud võistlussõidus heitles Soomer eesikümne piirimail, möödudes mitmel korral belglasest Loris Cressonist, kuid viimane võttis oma positsiooni siiski tagasi.

„Olukorda arvestades tegime kõik, mis suutsime,“ võttis Soomer võistlusnädalavahetuse kokku. „Kolmanda, ainsa kurvidega sektori, aegades olin teine ehk sõiduga konkurentsivõimeline. Kuid sirgetel ja mees-mehe vastu võitluses ei võimaldanud tsikkel enamat.“ Cressoni ja teiste Kallio tiimi liikmete mootorid on tema sõnul ebareaalselt head, mis võimaldas ka Cressonil temast tuules iga kord uuesti mööduda.

Ülipõneva võidusõidu, kus heitlus esikolmiku kohtadele käis viimaste meetriteni, võitis prantslane Jules Cluzel (GMT94 YAMAHA). Soomeri kaotus talle oli 17,22 sekundit. Soomer kogus oma selle hooaja 6 esimest MM-arvestuse punkti ning on sarjas, mida juhib Cluzel, 14. kohal. MM-i kolmas etapp toimub 7. aprillil Hispaanias Aragonis.