"Tänane tööpäev läks aia taha," nentis Soomer pärastlõunal ligi 50-kraadiseks kuumenenud asfaldil toimunud vabatreeninguid kokku võttes.

Meeskonna Honda CBR600RR-id käisid peale Imola etappi Hollandis Ten Kates timmimisel ning Soomeri sõnul on mehaaniliselt ratast nii palju muudetud, et tänase päeva kulutasid mehaanikud mootoripidurduse parandamisele.

Päeva lõpuks leiti Soomeri hinnangul töötav lahendus, õhtu kulub sellele kinnituse leidmisele ja homse kolmanda vabatreeningu ja kvalifikatsiooni osas tunneb sõitja end kindlalt.

Vahe eessõitjatega on hetkel küll suur, ligi kolm sekundit, kuid Soomer usub end heal rattal olevat paremas sõiduvormis, kui kaks aastat tagasi, mil ta näitas tänasest paari kümnendiku võrra kiiremat aega.

Mõlema tänase vabatreeningu parima aja sõitis itaallane Federico Caricasulo (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team). Soomeri kaotus talle oli vastavalt 3,143 ja 2,881 sekundit.

Laupäeval sõidetakse Jerezis kolmas vabatreening (Eesti aja järgi kell 10.30) ja Superpole (12.40), pühapäevane võidusõit algab kell 13.15.