Rannarootsi GP on Eesti kardispordi 50. juubelihooaja üheks tähtsündmuseks ning võidusõidust “Tehnikatähe” ja Ridala valla poolt välja pandud suursuguste auhindade eest võtab osa pea kogu Eesti kardiparemik. Eesotsas Raha24 kardispordi Eesti meistrivõistluste avaetapi võitja Mario Haugasega, lisaks Kesk-Euroopa vormel-3 sarjades roolikeeranud Antti Rammo, stabiilselt häid tulemusi näitav Aavo Talvar, alati kiire Mario Vendla, jpt.

Tänaste staaridega paneb oma oskused proovile nii kardi-, kui vormelimaailmas ilmateinud Marko Asmer ja veel mõned üllatuskülalised. Praeguste karditippude kõrval korraldavad möödunud aegade parimad demonstratsioonsõite ja seda legendaarsetel uunikumkartidel. Rajale naasevad Ott Vanaselja, Rainer Kallas, Urmas Uusneem, Ülar Jeblakov, jpt.

Kardispordi tippude kõrval annavad kõva lahingu ka noored kiirusekummardajad: Karl-Kenneth Neuhaus, Georg Kõss, Oliver Nurmik, Jan Markus Kõõra, Paul August Lääne, Artur Ploom, Ragnar Veerus, jt. Kardisport pole aga sugugi ainult noormeeste pärusmaa – poistele tekitab kindlasti tõsist peavalu väga kiire karditüdruk Siret Räämet.

Taoline ringrada ehitatakse Rannarootsi keskuse parklasse esmakordselt ning seetõttu on kõik võistlejad võrdses seisus. Siiski nii-öelda kodurajal astuvad võistlustulle Noarootsi poiss Kairo Kivi ja nooremate seas võistlev haapsallane Robin Särg.

Tegevust raja ääres leidub kogu perele, sest lavale astub meeleolukaid lugusid esitav Elmar Liitmaa ja Tanel Talve sõpradebänd ning lapsi naerutab Naksitrallide Muhv.