WRC autosid on Grossi Toidukaubad Viru rallil stardis kokku kaks, teisena läheb reedel rajale ukrainlane Oleksii Tamrazov, kelle autoks on Ford Fiesta RS WRC. Kolmandana lähevad rajale värskelt Soome MM-ralli S2000 autode hulgas kolmandana ning absoluutarvestuse 12. kohal lõpetanud Karl Kruuda ja Martin Järveoja (Ford Fiesta S2000).

Järgnevad stardinumbrid kuuluvad Eesti meistrivõistlustel klassis N4 osalejatele. Neljandana lähevad rajale selle klassi liidrid Janis Vorobjovs ja Guntars Zicans (Mitsubishi Lancer EVO X), siis sama klassi neljandad Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer EVO X). Kuues stardinumber kuulub sarjas hetkel teisel kohal olevatele Rainer Ausile ja Simo Koskinenile (Mitsubishi Lancer EVO 9). Ka järgnevad stardinumbrid kuuluvad N4 klassi sõitjatele, esindatud pea kõik selles klassis Eesti meistrivõistlustel punktiarve avanud sõitjad.

A6/N3 klassis on ülivõimsad sarja liidrid Markus Abram ja Jarmo Võsa (Honda Civic Type-R), kes soovivad Lääne-Virumaal oma edukat hooaega taas klassivõiduga jätkata. Konkurentsi pakuvad neile teiste hulgas näiteks Miko-Ove Niinemäe ja Martin Valter (Citroen C2), Kristen Kelement ja Timo Kasesalu (Citroen C2) ning Kristo Subi ja Teele Sepp (Honda Civic Type-R). Välismaistest konkurentidest on kohal sarjas teisel kohal olevad Vladimir Ivanov ja Oleg Zimin (Renault Clio) ning Läti Autospordi Akadeemia sõitjad Ralfs Sirmacis ja Maris Kulšs, kes Eesti meistrisarja punktidele ei sõida.

Rahvuslikus E-rühmas on sarja liidrid Ago ja Kalle Ahu (BMW M3), kellele pakuvad konkurentsi nii Viljar Ventsel ja Margus Sõõrumaa (BMW M3) kui Lembit Soe ja Ahto Pihlas (Toyota Starlet). Lisaks mainitutele on E-rühma poodiumikohti püüdmas palju teisi Eesti ja välissõitjaid. Taas saab stardis näha ka veoautosid, stardinimekirjas on hetkel kolm GAZ’i.

Grossi Toidukaubad Viru ralli start antakse 10. augustil kell 16.30 Rakvere kesklinnast. Kokku ootab sõitjaid ja publikut Grossi Toidukaubad Viru rallil ees 11 kiiruskatset, kogupikkusega 104,8 kilomeetrit. Reedel, 10. augustil sõidetakse neli kiiruskatset, milleks kaks Rakvere linnatänavatel. Laupäeval on üks parimaid võimalusi ralli jälgimiseks uuendatud Kehala Ringil, mida läbib päeva jooksul kolm kiiruskatset. Kohapeal on nii toitlustus kui meelelahutus ja selleks aastaks on Kehala rada läbinud uuenduskuuri. Alates 2012. aastast võivad pealtvaatajad ka võistluse ajal oma positsioone muuta – radasid saab ületada kolme jalakäijate silla kaudu ja ka sõitjatele on lisandunud raja osas uut.

Grossi Toidukaubad Viru ralli publikukava ilmub kolmapäevase Autolehe vahel, samuti on ralli kohta infot reedel ilmuvas Lääne-Virumaa nädalalehes Kuulutaja. Ametlik ralliraadio on KUKU, mille Lääne-Virumaa sageduse 99,6 Mhz kaudu saab kätte Viru ralli esmase info rajalt ning sõitjate kommentaarid. Kuku ralliraadio on kuulatav ka internetis, www.kuku.ee

Grossi Toidukaubad Viru ralli enamus kiiruskatseid on publikule tasuta, vaid Kehala Ringile sissepääs maksab viis eurot ja selle pileti ostnutel on võimalus minna ka Rakvere linnuses toimuva ralli piduliku lõpetamise järgsele kontserdile, kus esineb ansambel Shanon. Kuna Rakvere linnuses on kontserdipaigas piiratud arv kohti, siis on eelis neil, kes varem kohale lähevad.