Sarnaselt nädal varem Kegumsis sõidetud etapiga jagus ka Hyvinkääle Eesti sõitjaid, tegu oli nii MX1 kui MX2 klassi MM-etapiga ja EMX250 Euroopa meistrivõistluste etapiga, vahendab msport.ee. Sõideti liivarajal.

MX1 klassis oli stardis kokku 30 sõitjat, tavapäraselt esindas Eesti värve Tanel Leok (TM), Soomes aga tegi MM-sarja stardi ka Juss Laansoo (KTM, AKR KTM Racing). Sahkar KTM Racing meeskonna sõitja Lauri Lehtla Soomes ei sõitnud, põhjuseks endiselt käevigastus, mis ei ole lubanud trenni teha.

Eelkvalifikatsioonis oli Leok kümnes, Laansoo aga 26. Kvalifikatsioonisõidus sai Leok 15. koha, Laansoo kerkis 17. positisioonile. Avasõidu parim eestlane oli Laansoo, kohaks 15. Leok kukkus sõidu alguses paar korda ja katkestas. Avasõidu võitis Antonio Cairoli Clement Desalle’i ja Ken de Dyckeri ees. Teises sõidus sai Leok 17. koha, kaks kohta tagapool ja 19 sekundit hiljem finišeeris Laansoo, võit Cairolile, Kevin Strijbos teine ja Clement Desalle kolmas.

Cairoli võitis seega ka etapi kokkuvõttes. Laansoo sai 17. ja Leok 19. koha.

MX2 klassis oli väga suur osa publikust kohale tulnud Harri Kullase pärast, sest Sahkar KTM Racing meeskonnas sõitev Harri on ju hetke parim Soome krossimees. Ja samamoodi on talle põhjust kaasa elada eestlastel. Kullas oma fännide lootusi ei petnud - etapi kokkuvõttes kuulus talle 6. koht. Avasõidus oli mees seitsmes, teises kümnes.

"Väga hea nädalavahetus, juba laupäeval, kui olin kvalifikatsioonis kaheksas oli tunne hea. Esimeses sõidus oli start hea, sain minema kusagil seitsmenda koha peal. Kahjuks aga kaotasin esimesel ringil kohti ja kukkusin. Suutsin aga kohti tagasi võita ja sain seitsmenda koha. Teise sõidu start nii hea polnud ja lõpetasin kümnendana. See oli mulle üle pika aja taas väga hea nädalavahetus ja sain hea tunde minna edasi järgmisele etapile," rääkis Kullas.

Erki Kahro (Yamaha, Yamamoto RC) tegi samuti Hyvinkää etapi MX2 klassis kaasa, lõpptulemuseks 23. koht, esimeses sõidus oli Kahro 21. ja teises teenis 18. kohaga kolm MM-sarja punkti. Etapi võitis mõlema sõidu võiduga Jeffrey Herlings, teine Dean Ferris ja kolmas Jordi Tixier.

MX2 klassi Euroopa MV etapil oli stardis kaks eestlast – Karel Kutsar (KTM, Sahkar KTM Racing) ning Andre Park (Yamaha, Kemea Reytec). Kokku oli stardis 43 sõitjat, ajasõidus oli Kutsar 20. ja Park 27. Park sai oma poolfinaalis üheksanda koha, Kutsar oli oma poolfinaalis 12. Finaalis õnnestus Parki start ja noormees tuli avaringilt viiendana. Paraku oli ta sunnitud siis kohti loovutama ja kuuendal ringil jäi ta raja äärde. Kutsar kukkus stardis ja see pani pitseri tervele sõidule, lõppkohaks jäi 24. Selge on see, et mõlema noormehe kiirus oleks lubanud paremat kohta. Etapi võitis Mike Kras Valentin Guillod ja Brent Van Donincki ees.

Soome MM-etapi kokkuvõte: