Kahepäevase Võrtsjärve enduuro juhatas sisse reedel sõidetud ekstreemproloog vanas mahajäetud majas Elvas, millest oleks pidanud saama kunagi kultuurimaja. Aga ilmselt ei osatud seda maja ehitades arvata, et seal hakkavad kunagi sõitma tsiklid. Kuid nii läks ja peakorraldaja Riho Kollist oli oma meeskonnaga valmis teinud vägagi erilise raja, mis viis osalejad majja sisse sõitma.

Kui proloog oli tehtud, koguneti laupäeva hommikul Väike-Rakkesse, kus oli Võrtsjärve enduuro keskus. Maha oli märgitud rada, millele mahtus ekstreemtest, enduurotest ja krossitest. Avapäeva kiireim oli oodatult tänavune MM-sarja hõbemedali omanik Aigar Leok (Sõmerpalu MK), kes ühtlasi võttis võidu ka E3 klassis üldarvestuse kiiruselt teine mees oli klassi E1 kiireim sõitja Veiko Rääts (Jõhvi MK), kes kaotas Leokile 48 sekundiga. Ja kolmas oli peoperemees Riho Kollist (Sõmerpalu MK) ise, kes jäi Räätsast 37 sekundi kaugusele. E3 klassis oli Kollist teine. Vaid kaks sekundit kehvema aja sõitsid välja klassi E2 kaks kiiremat Toomas Triisa (Redmoto Honda Racing) ja Martin Leok (Sõmerpalu MK), võrdse aja juures tagas võidu Triisale viimase katse parem tulemus. E1 klassis said Räätsa järel teise ja kolmanda koha Priit Biene (Redmoto Honda Racing) ja Toivo Nikopensius (Paikuse MK). E3 klassis oli kolmas Urmas Põldma (Saku MK). Seeniorid 40+ klassis oli avapäeva kiireim Andrus Allikvee (AYR Racing Team), teine Egon Üpraus (Stingray Exteme) ja kolmas Almar Proos (Favor KTM Motorsport).

Kui eelpool mainitud sõitjad läbisid kolm ringi, siis järgmised klassid kaks. Harrastajate klassis sai võidu Timo Hermlin (Paikuse MK), kelle edu Tajo Anderssoo (Tartu Enduro Klubi) ees oli viis sekundit. Kolmas selles arvestuses oli Martin Kohv (Tartu Enduro Klubi). Algajate klassis, mis oli taas 34 sõitjaga osavõturohkeim, sai võidu Ragnar Kõllamõts (Tartu Enduro Klubi), teine oli Tauno Mägi (Tartu Enduro Klubi) ja kolmas Jaan Roolaan (Speedline Racing). Juuniorite klassis edestas Pärt Kuvvas Kaarel Värtonit (Gas Gas MK). Trial klassis oli kiireim mees Olev Põder (Saku MK), teine Meelis Saar (Saku MK) ja kolmas Jaanus Ehala (Kollane Peletis Team). Veteranide klassis lisas võistlusele rahvusvahelist mõõdet prantslane Antoine Stecken, kes selles klassis üksi sõitis. ATV klassis sai ainsana tulemuse kirja Ivar Pill.

Teisel päeval olid päeva kiireimad mehed vennad Leokid, Aigarile taas parim aeg ja vend Martin oli päeva kokkuvõttes 46 sekundit aeglasem. Aigarile taas klassi E3 võit, Martin kiireim E2 klassis. Paremuselt kolmas aeg kuulus Veiko Räätsile, kes oli klassi E1 kiireim. E3 klassis oli teine Urmas Põldma ja kolmas Riho Kollist, E2 klassis oli teine Toomas Triisa ja klassis E1 teine Priit Biene ning kolmas Toivo Nikopensius. Seenior 40+ klassis jäi teisel päeval peale Egon Üpraus, teine Andrus Allikvee ja kolmas Almar Proos.

Harrastajate klassis oli teisel päeval kiireim mees Janar Kukk (Gas Gas MK), teine Timo Hermlin ja kolmas Vaido Kalm (Paikuse MK). Algajates taas kiireim mees Ragnar Kõllamõts, teine Päärn Raid (Villamoto MK) ja kolmas Jaan Roolaan. Juuniorite klassis sai ainsana tulemuse kirja Pärt Kuvvas. Trial klassis oli kiireim Olev Põder, teine Meelis Saar ja kolmas Jaanus Ehala. ATV klassis edestas Ando Pärlin Ivar Pilli.

E1 klassi Eesti meistriks tuli Miko Mellin Toivo Nikopensiuse ja Veiko Räätsi ees, E2 klassis on Eesti meister Martin Leok Toomas Triisa ja Marcus Michelssoni ees. E3 klassis oli hooaja kokkuvõttes parim Riho Kollist, hõbe kuulub Urmas Põldmale ja pronks Aigar Leokile. Seeniorite klassis 40+ tuli Eesti meistriks Egon Üpraus, teine koht kuulub Juris Bergsile ja kolmas on Andrus Allikvee.

Juuniorite klassi Eesti karikavõitjaks tuli Priit Biene Pärt Kuvvase ja Joona Latostenmaa ees. Harrastajate klassis tuli karikavõitjaks Timo Hermlin, kellega sama punktisumma kogus Martin Kohv, kuid karikavõidu tagas Hermlinile võit Võrtsjärve enduuro esimesel päeval. Kolmas oli selles arvestuses Vaido Kalm. Veteranide klassi karikavõit läks Pekka Sointulale, teine Madis Pool ja kolmas Andris Kalvins. Algajate klassi karikavõitjaks tuli Tauno Mägi, teine Ragnar Kõllamõts ja kolmas Jaan Roolaan. ATV klassis sai karikavõidu Ralfs Kaliksons, teine Ivar Pill ja kolmas Andro Pärlin.