Eilses kvalfikatsioonis said Varik ja Daiders oma grupis neljanda koha ja see andis neile tänaseks seitsmenda stardikoha. Avasõidus tegid mehed fännide rõõmuks suurepärase stardi ning avakurvis olid nad hetkeks lause esimesel/teisel kohal. Järgnevate kurvidega andis mehed mõned kohad ära ning sisse võeti viies positsioon. Seal sõitsid Varik ja Daiders seni kuni nendest möödusid eelmise aasta maailmameistrid Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart (Belgia/Holland). Sõidu teises pooles olid meie meeste ees viiendal kohal Davy Sanders ja Lari Kunnas (Belgia/Soome), kuid möödumisvõimalust Varikul ja Daidersil ei tekkinud ja nii lepiti avasõidus kuuenda kohaga, mis on üks parimaid mis Kiviõlis on õnnestunud teha. Sõidu võitsid ülekaalukalt Koen Hermans ja Nicolas Musset (Holland/Prantsusmaa). Teise koha teenisid Etienne Bax ja Kaspars Stupelis (Holland/Läti) ja kolmanda koha Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart. Eestlastest mahtusid punktidele veel Igor Rodionov ja Muarice Lina, kes olid kümnendad. Gert Gordejev ja Keit Kivaste lõpetasid sõidu kaheteistkümnendal kohal ning Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu 15. kohal, kirjutab MX Mania.

Teine sõit algas Varikul ja Daidersil taas väga hästi, nad võtsid stardi järel sisse viienda koha. Sellel positsioonil sõitsid meie mehed pool sõitu, seejärel möödusid neist Bax ja Stupelis. Kuues koht aga näis väga kindel ning tulemas oli karjääri parim tulemus koduselt MM-etapilt. Natukene enne sõidu lõppu tabas aga mehi tõeline ebaõnn, tsikli esiotsa kinni hoidev mutter tuli lahti ning hooga enam sõita ei olnud võimalik. Finišisse jõudsid mehed lõpuks 19. kohal. Sarnaselt avasõidule näitasid rajal kiireimat sõitu Koen Herman ja Nicolas Musset. Teisena tulid finishisse Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart ning kolmandana Arne Dierckens ja Robbie Bax (Belgia/Holland). Meie parimad olid Gert Gordejev ja Keit Kivaste, kes sai 12. koha. Normak ja Kasesalu olid neljateistkümnendand ning Reesna ja Eier kaheksateistkümnendad.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Koen Herman ja Nicolas Musset. Teise koha said 42 punktiga Marvin Vanluchene ja Ben Van Den Bogaart ning kolmandana koha 40 punktiga Etienne Bax ja Kaspars Stupelis. Varik ja Daiders said 17 punktiga 11. koha. Eestlastest parimad olid 18 punktiga kümnenda koha teeninud Gordejev ja Kivaste.