Osalemine Dakari kõrberallil on kõigi kolme eluunistus ning tööd selle täideviimise nimel on tehtud aasta jagu. Tänaseks on mehed koondunud Dakar Rally Team Estonia-nimelisse meeskonda ning löönud käed Honda tehasemeeskonnaga. "Käisime Toomasega palju tiime läbi. Hondaga tekkis hea klapp. Oldi nõus 110-protsenti meid jõu ja nõuga aitama. Täna on esindaja kohal, see on suur märk," lausus Venuse klubis korraldatud pressikonverentsil Delfile 11 kuu pärast teele asuv Mart Meeru.

Ralli jaoks on kõigil kolmel olemas olustikele vastav mootorratas. Kogu meeskonna eelarveks kujuneb minimaalselt 300 tuhat eurot ehk 100 tuhat eurot mehe kohta.

Lõuna-Ameerikas sõidetaval 2-nädalasel teekonnal tuleb läbida tohutud vahemaad, toetudes seejuures vaid iseendale, oma kogemustele ning teadmistele. Üle liivadüünide, muda- ning kiviste teede tuleb läbida 800-900 kilomeetrit päevas. "Ralli teeb raskeks selle pikkus. Kindlasti tuleb päevi, mis meeldivad ja mis üldse ei meeldi. Eks need tuleb üle elada. Läheme esimest korda ning ainuke unistus on finišisse jõuda."

Meestel on teekonna läbimiseks kasutada ainult teejuhis ehk roadbook. "Roadbooki lugemine on väga võõras. Tuleb päevade kaupa sõita ja kõrbes ekselda ning seda ilma GPSita. Tuhandeid kilomeetreid ilma kellegi abita ja ihüksinda."

Meeste füüsiline ja vaimne ettevalmistus Dakari ralliks on juba alanud. 11-kuu jooksul tehakse kaasa mitmetel Dakari rallile sarnanevatel võistlustel. "8. märtsil algab Tuneesias ralli ja sealt edasi on neid veel. Kogemusi on vaja hankida, sest nii pikkal rallil maksavad vaid kogemused. Dakar sarnaneb paljuski Tour de France´ile. Motokross on väga väike pingutus Dakariga võrreldes. Trennid on pikad, parematel päevadel 5-6 tundi. Talvel suusatamine, jooksmised ja muud."

Dakari rallit korraldatakse alates 1979. aastast. Kuni 2008. aastani toimus ralli Euroopa ning Aafrika pinnal. Alates 2009. aastast sõidetakse rallit Lõuna-Ameerikas. Võistlust kantakse tele vahendusel üle 190 riigis. Tegemist on maailma ohtlikuma ralliga, mis on nõudnud aastate jooksul üle 60 inimelu, sealhulgas on surma saanud 25 võistlejat.