eise päeva teises pooles sai selgeks, et võidu nimel jäävad kaasa rääkima vaid kolm meeskonda. Karl Kruuda ja Martin Järveoja (Škoda Fabia S2000), Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov ning Kaspar Koitla ja Andres Ots (Mitsubishi Lancer EVO 9). Lukjanuk möödus eelviimasel katsel Kruudast ja enne viimast, Silveston Pidula katset oli esikolmik 3,3 sekundi sees. Viimasel katsel näitasid kõige paremat aega Lukjanuk ja Arnautov, kes sellega kindlustasid endale 45. Silveston Saaremaa ralli võidu.

Aleksei Lukjanuk: „Ma ei suuda seda sõnadesse panna, kui õnnelik ma olen. Me pole vist kunagi varem nii palju riskinud kui siin viimasel katsel. Eks ohtlikke hetki oli, kuid suutsime tee peal püsida. Terve see ralli oli väga hea ja tihe konkurents ja selle juures võtta võit on fantastiline.“

Silveston Saaremaa ralli teine koht kuulub Kaspar Koitlale ja Andres Otsale, kes kaotasid võitjatele 10,8 sekundit. Ühtlasi olid nad kiireimad klassis N4.

„Viimasel katsel oli paar enda viga ka ja kui olen aus, siis oli R4 klassi masinale meie N4 autoga sellel viimasel katsel raske vastu saada. Eks me ikka maksimumi sealt välja võtsime,“ oli Koitla kommentaar peale finišit.

Nimetatud kolmikust ebaõnnestus viimane katse Karl Kruudal ja Martin Järveojal, kes vasaku tagarattaga puus käisid. Siiski suutsid mehed selle masinaga hooldusesse longata ja Silveston Saaremaa ralli kolmandana lõpetada, kaotust võitjatele jäi 48,5 sekundit.

„Eks seda üritamist oli, kahjuks läks meil sel korral nii. Võitlus oli hea ja meie kiirus korralik,“ rääkis Karl Kruuda.

Absoluutarvestuse neljandale kohale ja klassi N4 teisele kohale sõitsid Rainer Aus ja Simo Koskinen (Mitsubishi Lancer EVO 9), kellele kuulub tänavune N4 klassi Eesti meistritiitel.

„Loomulikult on tiitli üle hea meel, tänane kiirus kõige parem polnud, samas oli olukord, kus pidimegi rohkem kindla peale sõitma,“ oli Rainer Ausi kommentaar.

Ausile ja Koskinenile kuulub ka tänavune Eesti autoralli meistrivõistluste absoluutklassi meistritiitel, selles arvestuses edestasid nad kahe punktiga tiimikaaslasi Timmu Kõrget ja Erki Pintsi Carglass Rally Team’ist, kes Silveston Saaremaa ralli absoluutarvestuses nende järel viiendal kohal.

Kaheveoliste klasside A6/N3 ühises arvestuses tulid võitjateks Rainer Rohtmets ja Rivo Hell (Citroen C2 R2 MAX), edestades Kristen Kelementi ja Timo Kasesalu (Citroen C2 R2 MAX) ning Risto Immoneni ja Marko Sallineni (Citroen C2 R2 MAX). Selle klassi Eesti meistrid on Markus Abram ja Jarmo Võsa, kes selle kindlustasid endale Viru rallil.

Rahvusliku E-rühma ühises arvestuses said võidu Einar Laipaik ja Siimo Suvemaa (BMW M3), teised Kimmo Jalava ning Mikko Lukka (Toyota Starlet) ja kolmandad olid Andrus Vahi ja Alo Ivask (BMW M3). Eesti meistriteks tulid Saaremaal pooltelje purunemise tõttu katkestanud Ago ja Kalle Ahu (BMW M3).

A8 klassi kiireimad olid Allan Ilves ja Meelis Orgla (Mitsubishi Lancer EVO 8), kes tulid ka A8/E12 klassi karikavõitjaks, Saaremaal olid klassi E12 kiireimad Ilja Lotvinov ja Pavel Shevtsov (Mitsubishi Lancer EVO 7). Veoautode arvestuses said Silveston Saarema ralli võidu Taavi Niimets ja Esko Allika kes edestasid Kaido Vilu ja Andrus Marksoni ning Taavi Kõrget ja Mati Otsingut.