Külgkorvide MM-etapp on taas toonud Eestisse kogu külgkorvisõitjate maailmaparemiku ligi 15 riigist eesotsas 8kordse hollandlasest maailmameistri Daniel Willemseniga. Kohta finaalis läksid laupäevahommikuse seisuga jahtima 41 korvipaari, sealhulgas 9 Eesti korvitiimi. Möödunud nädalavahetusel tegid Eesti sõitjad Kegumsi MM-etapil head sõitu, eesotsas etapi 13. koha omanike Kert Varik / Erkki Kõivuga, seega on tõsiselt põhjust ka Kiviõlis omadele pöidlad peos hoida.

Kahjuks ei olnud ilmavana täna Kiviõlli motokrossi nautima tulnute vastu ülemäära helde, kuna hommikune sompus taevas sugugi selgeks ei tõmmanud, vaid lasi terve päeva kerget vihma sadada. Kuid ei sõitjaid ega kohaletulnud pealtvaatajaid see ei häirinud.

Hommikuses esimeses vabatreeningus näitasid kiireimat aega Willemsen / Verbrugge (Holland/Belgia). Märkimisväärne oli seegi, et teise treeningsõidu kiireimatest, Läti vendadest Daidersitest oldi samuti 4 sajandikku nobedamad. Kuid äsjalõppenud kvalifikatsioonid näitasid, et Willemsen / Verbruggel tuli siiski alla vanduda nii Bax / Bogaartile (Holland) kui Janis Daiders / Lauris Daidersile (Läti).

Meie meestest tegid Gert Gordejev / Maarek Miil sellist sõitu, nagu olid eelnevalt lubanud, kaotades ringil kiirematele viie või pisut enama sekundiga. Kvalifikatsiooni 11. koht viis nad kindlalt homsesse finaali. Puhtalt pääsesid edasi ka Margo Sonn / Artur Lambot ja Ülar Karing / Juhan Paabstel. Last chance kvalifikatsioon aitas meie meestest veel finaali stardipuu taha Varik / Kõivu ning Argo Põldsaare / Indrek Aljese. Teisena on varus Sverre Lamp / Alar Lamp.

Madis Maante / Siim Mokrik katkestasid kvalifikatsiooni mootoripurunemise tõttu. Homsesse finaali ei pääsenud kahjuks edasi ka Tanel Reesna / Kalmer Holm, kes vahepeal tegelesid jupsiva siduri parandamisega ning head tulemust välja sõita ei suutnud.

MM-i punktiseisu 389 punktiga juhib enne homset Kiviõli võistlussõitu 8kordne maailmameister hollandlane Daniel Willemsen, kuid kuna tema paarimees Sven Verbrugge (BEL) on hiljuti saadud vigastusest alles paranemas, ei saa tiitlikaitsja ka Kiviõlis liiga suurt riski võtta. Teisele kohale on üldarvestuses tõusnud Läti vendadepaar Janis Daiders / Lauris Daiders (316 p), kes on möödunud Joris Hendrickx / Kaspars Liepinsist (315 p, BEL / LAT).

Kihlveokontorites pakutakse homset esikohta kahele kiiremale Läti paarile või Bax / Bogaartile. Kes lõpplahendust oma silmaga näha tahab, jõuab veel Kiviõli Motofestivalile kohale! Külgkorvide MM-etapi avatseremoonia toimub kell 11.30, külgkorvide esimese sõidu start antakse kell 13.30.