Võistlusel osales 40 tippsportlast Eestist, Valgevenest, Leedust, Poolast, Venemaalt, Ukrainast ja Soomest. Kvalifikatsioonisõitude järel pääses põhivõistlusele vaid 24 paremat pilooti. Juba kvalifikatsioonisõidud näitasid sportlaste kõrget taset ja tihedat konkurentsi. Kvalifikatsioonisõidu esikoha võttis Ukraina meister Aleksei Golovnja, kui saavutas maksimaalsest 100 punktist 96,67, teisele kohale tuli Leedu meister Andrius Vasiliauskas 96 punktiga, kolmandaks jäi Eesti meister Harold Valdma 94,33 punktiga ning neljandaks Valgevene meister Dmitri Nagula 94 punktiga.

Valdma pidi finaali jõudmiseks alistama Valgevene meistri Andrei Piskarevi, seejärel Leedu tšempioni Vasilauskase ning pingelises poolfinaalis kodupubliku lemmiku Nagula.

Kõige pingelisem ja võidujanulisem võistlushetk oli Eesti piloodi Harold Valdma ning ukrainlase Aleksei Golovnja vahel finaalis. Võitja selgitamiseks anti kordussõit, kust väljus kindla Ida-Euroopa meistrina eestlane Harold Valdma. Golovnja lõpetas võistluse poodiumikoha teisel astmel, kolmanda koha sai Andrius Vasiliauskas.

Driftmasters 2017 Meistrivõistluste võitja Adam Zalewski suutis Valgevene mehaanikute abiga pärast mitmeid kokkupõrkeid uuesti ja uuesti oma auto korda saada, kuid võiduni ei küündinud.

Võistlused lõppesid pimedas ja sõideti prožektorite valguses. Raubitši on võistlejate sõnul praegu Valgevene kõige tehnilisem ja silmapaistvam rada. Belarus 5 poolt edastatud kvaliteetset veebiülekannet jälgis enam kui 30 000 inimest, arvestamata teleülekannet.

Valdma sõnul oli võistlustel imeline atmosfäär, võistlejad olid väga kõrgtasemelised ning publik imeline. "Rada oli väga tehniline, mis sobis mulle ja autole väga hästi. Esimesel päeval kohale jõudes hindasin, mis seade kõige paremini meile sobib, tiim pani seade täpselt soovide järgi paika ning sõitsime ilma ühegi tehnilise viperduseta kuni poodiumi kõrgeimale astmele! Ida-Euroopa meistrivõistluste tiitel on mulle väga suureks auks, sest kui ma driftiga aastal 2011 alustain, olid kaks minu Lätist pärit treenerit ning tiimikaaslast, varalahkunud Gatis Lapans ning Janis Eglite, vastavalt Ida-Euroopa teine ja esimene. Vaatasin neile 16-aastaselt alt üles, üks mu suurtest unistustest oli sama saavutusega hakkama saada - nüüd see mul õnnestus!"

Vaata finaalsõitu artikli päises olevast videost alates 44:17!