Katset läbiti kolmel korral. Teine koht kuulus nii üldarvestuses kui ka neljaveoliste autode klassis Aiko Aigrole ja Kermo Kärtmannile (Mitsubishi Lancer EVO 6), kolmandaks tulid Toomas Vask ja Janek Tamm (BMW M3), kes teenisid klassivõidu üle kaheliitrise mootoriga kaheveoliste masinate arvestuses.

Neljaveoliste autode kolmanda koha hõivasid Vallo Nuuter ja Aleri Kupri (Subaru Impreza).

Oodatult tihe konkurents oli kuni 1,6-liitrise mootoriga kaheveoliste autode klassis. Esimesed kaks katset võitsid Ken Torn - Riivo Mesila (Ford Fiesta R2). Nende edu enne viimast katset oli Kevin Kuusiku ja Cristen Laose (Ford Fiesta R2) ees vaid 2,2 ning Rasmus Uustulndi ja Imre Kuuse (Ford Fiesta R2) ees 3,4 sekundit. Viimasel katsel olid Torn ja Mesila neljandad, kinkides võidu Kuusik - Laosele. Teiseks tõusid Uustulnd ja Kuusk (+1,9 s), Torn ja Mesila langesid kolmandaks (+2 s).

Kuni kaheliitrise mootoriga kaheveoliste autode klassis tulid võitjateks Kaspar Kasari ja Hannes Kuusmaa (Honda Civic Type-R), teised olid Raido Laulik ja Tõnis Viidas (Nissan Sunny GTI) ning kolmandad Rando Turja ja Ain Sepp (Lada VFTS). Üle kaheliitrise mootoriga kaheveoliste autode klassis olid Vask-Tamm järel teised Marko Ringenberg ja Allar Heina (BMW M3) ning kolmandad Madis Vanaselja ja Jaanus Hõbemägi (BMW M3).