Parima koha tõi Eestile Tanel Leok, kes tuli OPEN-klassis neljandaks. Esimest korda Eesti eest võistlev Harri Kullas lõpetas MX2 klassi kvalifikatsioonsõidu kuuendal kohal, Gert Krestinov oli MXGP klassis 12. Arvesse läksid kaks paremat tulemust.

Nii Kullas kui Leok tegid ideaalse stardi ning sisenesid esimesse kurvi esimesena. Kullas hoidis enamus sõidust viiendat kohta, kuid lasi viimasel ringil endast mööda šveitslase Jeremy Seeweri.

"Viis ringi enne lõppu tuli paar aeglast ringi sisse, kaotasin mahajääjate taga sõites palju aega. Ma ei süüdista neid, oleksin pidanud ise paremaid sooni valima. Seetõttu Seewer minust ühel lainetega sirgel lõpus mööda saigi," kommenteeris Kullas.

Leok oli kuni viimase ringini veel kinni kolmandas kohas ega jäänud palju maha ka teisel kohal sõitvast Briti ässast Dean Wilsonist, kuid lasi endast lõpu eel mööda sloveenlase Tim Gajseri.

"Tegelikult oli võimalik ka teiseks tulla, aga sõitsin liiga teise koha trajektooris. Kui tema (Wilson) tegi apsu, pidin ka mina hoo maha laskma ja niimoodi saigi sloveenlane Tim Gajser mööda. Lasin lõpus juba rahulikumalt. Neljas koht on ka päris hea. Tiim saab homseks hea stardikoha. Võib päevaga rahul olla," ütles Leok.

Kvalifikatsiooni parim riik oli Belgia (1. ja 2. koht), teiseks tuli Prantsusmaa (1. ja 4. koht) ja kolmandaks Suurbritannia (2. ja 5. koht). Eestiga sama palju punkte sai viienda koha saanud Itaalia (1. ja 9. koht). Eesti selja taha jäid tugevad krossiriigid Saksamaa ja USA.

Viimast A-finaali kohta hakkavad homme hommikul B-finaali kaudu püüdma Iirimaa, Tšehhi, Leedu, Poola, Hispaania, Uus-Meremaa, Jaapan, Brasiilia, Kreeka, Ukraina, Ungari, Horvaatia ja Slovakkia. Võistlus on lõppenud Luksemburgi ja Iisraeli jaoks.

Pühapäevane võistluspäev algab meie jaoks esimese sõiduga kell 13.

OPEN klassi kvalifikatsiooni galerii:
MX2 klassi kvalifikatsiooni galerii:
MXGP klassi kvalifikatsiooni galerii:
Fotod vabatreeningult: