Külgvankrite teise sõidu stardist asusid võistlust juhtima esimeses sõidus teisena lõpetanud belglane Jan Hendrickx koos lätlase Elvijs Mucenieksiga (WSP KTM), kuid nendest möödusid mõned ringid hiljem esimese sõidu kolmandad hollandlane Etienne Bax ja lätlane Kaspars Stupelis (WSP Zabel). Viis ringi enne lõppu tõusid teiseks avasõidu võitjad valitsevad maailmameistrid belglane Ben Adriaenssen ja hollandlane Ben van den Bogaart (WSP Husqvarna). Bax – Stupelis kasvatasid iga ringiga konkurentidega vahet ja edestasid teisena lõpetanud Adriaenssen – Van den Bogaart'i lõpuks 18,8 sekundiga. Kolmandana lõpujoone ületanud Hendrickx - Mucenieks kaotasid võitjatele juba 58,9 sekundiga. Eestlastest olid jälle parimad 12-ndana lõpetanud Margo Sonn – Tanel Kõiv (WSP KTM) ja 20 punktisaaja hulka sõitsid end ka Gert Gordejev – Veikko Parksepp (WSP Zabel), kes olid 15. Argo Põldsaar – Indrek Aljes (AYR KTM) olid 24., avasõidus tehniliste probleemide tõttu mittestartinud Raido Riim – Arno Peever (VMC Zabel) 26. ja eile hea kvalifikatsioonisõidu teinud ja selles kuuendana lõpetanud Kert Varik – Erkki Kõiv (WSP Zabel) 28.

Kiviõli etapi võitsid esmakordselt kokkuvõttes eelmisel aastal teised olnud Adriaenssen ja van den Bogaart (47 p), teised olid eelmise aasta võitjad Bax – Stupelis (45 p) ja kolmandad, nagu ka eelmisel aastal, Hendrickx – Mucenieks (42 p). Sonn – Kõiv olid 11. (19 p), Gordejev – Parksepp 14. (13 p), Varik – Kõiv 25. (1 p), ülejäänud eestlased kahjuks MM-punkte ei saanud.

Adriaenssen – Van Den Bogaart suurendasid MM-il oma liidripositsiooni ja neil peale Kiviõli etappi 271 punkti, teised on Bax – Stupelis (235 p) ja kolmandad britid Stuart Brown – Joshua Chamberlain (216 p), kes olid Kiviõlis kokkuvõttes neljandad. Eestlastest on Sonn – Kõiv 28. (19 p), Gordejev – Parksepp 30. (13 p) ja Varik – Kõiv 49. (1 p).

Vaata galeriid:

Quadracerite Euroopa meistivõistluste etapi teine sõit algas viperusega, kui stardipuu ei langenud 100-protsendiliselt ja anti kordusstart. Selle võitis avasõidu parim, lätlane Edgars Mengelis (Yamaha), kes hakkas kohe järgnevatega vahet sisse sõitma. Järgmistel kohtadel kihutasid esimese sõidu teine ja kolmas hollandlane Mike Van Grinsven (Honda) ja soomlane Olli Koskela (Yamaha), kelle järel heitlesid avasõidu neljas ja viies mees, eestlased Kaspar Kangur (Honda) ja Henri Mündi (KTM). Mõne ringi möödudes suutis Mündi Kangurist mööduda ja neljandaks tõusta. Mõni hetk hiljem alandas Mengelis tempot ja parkis oma vigase mootoriga sõiduriista raja äärde ning tema võistluspäev oli lõppenud. Van Grinsven suutis oma edu hoida ja edestas lõpujoonel Koskelat 8,9 ja Mündit 18,2 sekundiga. Kangur lõpetas sõidu neljandana (+37,8) ja esikümnesse mahtus ka Filatov, kes oli kuues. Ülejäänud eestlastest olid Argo Abel (Yamaha) 14., Sander Parts (KTM) 15. ja Rene Tarend (Yamaha) 16. Eelmise aasta Euroopa neljas, Priit Järvloo (Kawasaki) katkestas viiendal ringil ja talle märgiti protokolli 21. koht.
Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht Van Grinsvenile (47 p), teine oli Koskela (42 p) ja kolmas Mündi (38p), kes on esimene eestlane, kes Kiviõlis poodiumile pääsenud. Ühtlasi on ta ka teine eestlane, kes on üldse quadide EM-il poodiumile jõudnud. Esimene mees oli aastal 2007 Kegumsis kolmanda koha saanud Martin Toovis, kes on Mündi meeskonnakaaslane nüüd augusti lõpus Prantsusmaal Pont-de-Vaux Mondial 12-tunni sõidul osalevas Addinol Pole Position tiimis. Toovis oli 2007 kokkuvõttes EM neljas, sama koha sai meeskonna kolmas liige Järvloo eelmisel aastal.

"Tunne on super! Kui keegi oleks hooaja alguses mulle öelnud, et tulen siin poodiumile, siis oleksin soovitanud tal pehmendustega tuppa minna," naljatles värske kolmanda koha omanik Mündi. "Valmistusin Kiviõli võistluseks palju, käisin siin rajal mõned korrad erinevaid rajaelemente harjutamas ja lõpuks sain kõik klappima. Enne võistlust hoidsin end ka mõttetutest vigastustest ja sain rahulikult Kiviõliks ette valmistada. Täna sõitsin omas tempos ja suutsin vigu vältida ning sõidud edukalt lõpetada. See tulemus on ka heaks motivaatoriks Pont-de-Vaux sõiduks ning annab kindlust, et suudame seal hea tulemuse sõita."

Kangur sai neljanda koha (34 p) ja esikümnes oli ka Filatov (22 p), kes oli 9. Abel oli 17. (12 p), Tarend 18. (11 p) ja Parts 19. (9 p), ülejäänud eestlased kahjuks punktidele ei pääsenud.

Euroopa meistrivõistlustel jätkab peale Kiviõli etappi kindla liidrina Van Grinsven (97 p), teiseks tõusis Koskela (57 p) ja kolmandaks Mündi (53 p). Ülejäänud eestlastest on Kangur 8. (34 p), Järvloo 9. (32 p), Filatov 17. (22 p), Tarend 34. (12 p), Abel 37. (12 p) ja Parts 39. (9 p).

Külgvankrite järgmine MM-etapp sõidetakse koos quadide EM-etapiga juba järgmisel nädalavahetusel Lätis Kegumsi legendaarsel krossirajal, kus sellel sügisel toimub ka soolotsiklite Rahvuste Kross.