Tartumaal, Haaslava vallas asuva uue Lange krossiraja ääres oli head tegemas ja motokrossi vaatamas ligi 2000 inimest, kes said osa ühest mõnusast ja sportlikust sündmusest, millega koguti raha läbi õnnetuse liikumispuude saanud lastele. Paar päeva enne võistlust selgus, et krossil saab osaleda ka kahekordne motokrossi maailmameister ja kahekordne USA Superkrossi tšempion, prantslane Mickael Pichon. Heategevuslik motokross oli Tridens Eesti meistrivõistluste viimaseks etapiks klassidele 50cc, 65cc ja 85cc, rajal käisid nii naised kui retrosõitjad, peeti maha Hobi Grand Final ja loomulikult olid rajal ässad eesotsas Tanel Leoki ja Mickael Pichoniga. Sarnaselt varasemate aastatega koguti raha ka oksjoniga, kus oli müügil maailma tippkrossimeeste sõiduvarustust.

Open klassis oli esimene sõit rattavahetusega, kus sõitjal endal oli tarvis see ära teha. Peoperemehel Tanel Leokil võttis see pisut kauem aega kui teistel ja nii oli tema jaoks rong läinud. Sõidu võitis Lauri Lehtla Heido Havami ja Mickael Pichoni ees. Teises sõidus võidutses aga ei keegi muu kui Tanel Leok ise, edestades Lauri Lehtlat ja Mickael Pichoni. Kahe sõidu kokkuvõttes oli parim Lehtla Pichoni ja Kristjan Rätsepa ees. Open klassile oli veel ka Last Man Standing sõit, kus üheringlistes sõitudes kaks viimast välja langesid, nii jõudis viimasesse otsustavasse sõitu kuus meest ja kolmeringlise sõidu järel võttis võidu Pichon Lauris Freibergsi ja Heido Havami ees.

Tanel Leok: „Kokkuvõtvalt saab tänavuse sündmusega rahule jääda, rahvast oli kohal palju, Lauri Roosiorg oma meeskonnaga oli ette valmistanud suurepärase raja ja kogu kompleksi osas tuli sõitjatelt positiivset tagasisidet. See, et Mickael Pichon sõitma tuli, oli samuti suur asi, sest nüüd on taas üks mees juures, kes siin sõitmas on käinud ja saab ka teistele sellest rääkida. Tema muljed olid positiivsed ja ta lubas sellest võistlusest rääkida ka Prantsuse meedias. Tänud kõigile, kes kohale tulid ja aitasid head teha.“

Tanel Leok ja sõbrad raames peeti ka noorteklasside Tridens Eesti meistrivõistluste viimane etapp. Klassis 50cc tegi Kenth Lusenberg (KTM, Freetime Racing) veatu esituse ja võitis mõlemad sõidud. Nii tõusis ta viimase etapiga mööda senisest liidrist, Marcel Peldesest (KTM, Red Moto Honda Racing), kellel viimase etapi esimene sõit ebaõnnestus, etapi kokkuvõttes oli selle aasta hõbeda saanud krossipoiss kümnes. Etapi kokkuvõttes oli teine Andren Kaju (KTM, Tartu MKK) ja kolmas Kevin Sleng (KTM, Kose AMK), kes hooaja kokkuvõttes tuli pronksile.

65cc klassis sai järjekordse etapivõidu Andreas Hiiemägi (KTM, Kose AMK), kes ka tänavuseks meistriks selles klassis tuli. Etapil oli teine Rainers Zuks (KTM, Läti) ja kolmas Daniil Baladin (KTM, Venemaa). Meistrisarjas sai teise koha Kristo Tarasov (KTM, Roosna-Alliku MK) ja kolmas Madis Lepikov (KTM, EST, Motoklubi K & K). 85cc klassis oli asi eriti põnev, kui kolm parimat hooaja kokkuvõttes jäid 10 punkti sisse. Esimese sõidu võitja, Leedu sõitja Dovydas Karka kukkus nii, et tulemust teises sõidus ei tulnud. Avasõidu teise koha omanik Hendrik Talviku (KTM, Paikuse MK) oli teises sõidus kiireim ja nii tagas ta endale nii etapivõidu kui 2012 aasta meistritiitli, edu etapil ja hooaja kokkuvõttes teise koha saanud Karl-Robert Reinikese (KTM, AKR KTM Racing) ees oli kolm punkti. Hooaja ja etapi kolmas oli Hardi Roosiorg (KTM, Tartu MKK).

Hobi Grand Final võitjaks tuli Reiko Kikas, naiste arvestuses MM-sarja kogemusega lätlanna Samanta Josta ja Retro klassis Taivo Raudsepp. Säärude võit läks Lätimaale, Romans Valtinsile.

Summa, mis sellel aastal läbi õnnetuse liikumispuude saanud lastele läheb, selgub samuti varsti.