Kui enne esimest starti toimunud pidulik avamine jõuti ära pidada veel kuiva ilmaga, siis kohe peale selle lõppu algas vihmasadu ning kaks mõlema klassi esimesed sõidud peeti vihma käes. Õnneks andis ilm järgi ja teine sõitudevoor toimus juba ilma sajuta, kuid põnevust jagus ka sinna.

Quadide esimene sõit algas kohe dramaatiliselt, kuna stardisirgel põrkasid kokku venelane Danil Vlasov (Honda), soomlane Tuomas Kuivamäki (Suzuki) ja meistrivõistluste liider prantslane Adrian Mangieu (Yamaha), kellest viimasena mainitu sai küll sõitu jätkata, kuid teised pidid katkestama. Mangieu võistlustehnika sai aga avariis niivõrd palju raputada, et prantslane tuli 9. ringil rajalt maha. Sõidu liider oli alguses Kevin Saar (Honda), kellele järgnesid 2014 Euroopa meister hollandlane Mike Van Grinsven (WSP) ja valitsev meister lätlane Edgars Mengelis (Yamaha). Van Grinsven sai oma tahtmise teisel ringil, kui tõusis ise liidriks ja koos Saarega said nad Mengeliselt eest. Kaks ringi enne lõppu andis aga Van Grinsveni tehnika järgi ja ta pidi katkestama ning Saar sai rahulikult esimesena lõpuni sõita. Teiseks tuli Mengelis, kes tõusis meistrivõistluste liidriks, kuna Mangieu sai juurde ainult paar punkti. Poodiumi madalaimale astmele tõusis selles sõidus Martin Filatov (Honda) ja esikümnesse sõitis end ka Priit Järvloo (Kawasaki), kes oli 6. Argo Abel sai kirja 14. koha.

Teist sõitu asus juhtima Van Grinsven Mengelise Mangieu ja Saare ees. Mangieu suutis Mengelisest mööduda ja hiljem tegi sama ka Saar ning peale seda olukord ei muutunud ning sõit lõpetati järjestuses Van Grinsven, Mangieu, Saar ja Mengelis. Kuna Mengelise tsiklil purunes summuti, siis sai ta tehnilises kontrollis mürataseme ületamise eest karistuse ja ta langetati tabelis 5 kohta ning tänu sellele tõusis teise sõidu neljandaks Filatov. Abel oli seekord 12. ning alguses Filatoviga kõva duelli pidanud Järvloo pidi sõidu katkestama.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus etapivõit Saarele (45 punkti), teine oli Filatov (38 p) ja kolmanda koha sai poolakas Roman Gwiadza (34 p), kes oli sõitudes 4. ja 5. Järvloo (20 p) sai 11. ja Abel 16 p) 13. koha. Mengelis sai Gwiadzaga sama punktiarvuga neljanda koha, kuid sellest piisas, et 220 punktiga teist aastat järjest Euroopa meistriks tulla. Lätlase meeskonnakaaslane Mangieu kaotas talle lõpuks 4 punktiga ning pronksi sai Van Grinsven, kes kogus hooaja lõpuks 189 punkti. Enne Kiviõli 8. kohal olnud Saar tõusis lõpuks 154 punktiga neljandaks.

Külgkorvide esimese vooru mudakrossi võitsid kindlalt MM-tabelis teisel kohal asuvad belglane Jan Hendrickx ja hollandlane Ben van den Bogaart (WSP Husqvarna), kellele järgnesid Vene – Läti tiim Igor Rodionov – Arturs Linters (WSP Zabel) ning hollandlased Etienne ja Robbie Bax (WSP Yamaha). MM-liidrid belglane Ben Adriaenssen ja lätlane Lauris Daiders pidid sõidu katkestama, kuna Adriaennsen murdis ühel maandumisel oma kämblaluu ja meestel tuleb nüüd võistluspaus, mis suure tõenäosusega maksab neile ka meistritiitli. Eesti parimatena sõitsid Kert Varik – Maarik Miil (WSP-KTM) avaringi 14. kohalt head sõitu tehes end lõpuks üheksandaks. Teistest meie tiimidest jõudsid veel punktidele Renee Reinu - Teet Eier (WSP Husqvarna), kes said 18. koha ning Argo Põldsar – Ruslan Talf (AYR-KTM), nemad olid lõpuks 20. Taavi Pungits – Lauri Küttis (AYR-KTM) said kirja 22. koha, kuid ülejäänud Eesti meeskonnad pidid sõidu pooleli jätma.

Hendrickx ja van den Bogaart võitsid kindlalt ka teise sõidu Baxide ja Koen Hermans – Kenny Van Gaaleni (VMC-Zabel) ees. Eestlaste parimana said avasõitu tehnilistel põhjustel startimata jätnud Markus Normak – Karl-Albert Kasesalu (WSP-Zabel), kes olid 15., Põldsaar – Talf said 16., Pungits – Lauri Küttis 19. ja sõidu paar ringi enne lõppu tehnilistel põhjustel katkestanud Varik – Miil 20. koha. Enne seda olid mehed kindlalt esikümnes, kuid ebaõnnest seekord ei pääsetud.
Etapivõidu said seega Hendrickx ja van den Bogaart (50 p), kes tõusid ka MM-i liidriteks. Kiviõlis said teise koha vennad Baxid (42 p) ning poodiumi madalaimale astmele tõusid Hermans – Kenny Van Gaalen (36 p). Varik – Miil (13 p) said 14., Normak – Kasesalu (6 p) 18., Põldsaar – Talf (6 p) 19., teises sõidus katkestanud Reinu – Eier (3 p) 23. ja Pungits – Küttis (2 p) 24. koha.

Nagu mainitud, siis on Hendrickx ja van den Bogaart maailmameistrivõistluste uued liidrid ja neil on koos 349 punkti, Adriaennsen – Daiders (334 p) langesid teiseks ja kolmandad on inglased Stuart Brown – Josh Chamberlain (293 p), kes said Kiviõlis 11. koha. Ainsa Eesti meeskonnana terve sarja kaasa tegevad Varik – Miil asuvad 75 punktiga 18. kohal.

Külgkorvide järgmine etapp sõidetakse 28. augustil Šveitsis Roggenburgi rajal.