Esimese sõidu järel (MX1+MX2) hoidsid eestlased kokkuvõttes 12. kohta. Gert Krestinov finišeeris avasõidus 21. ja Erki Kahro 32. kohal. Esimesena lõpetas seitsmekordne maailmameister Antonio Cairoli Itaaliast, teine oli kodupubliku soosik Ken Roczen, kolmas Tommy Searle Suurbritanniast.

Teises sõidus lõpetas Kahro oma Rahvuste krossi debüüdi 30. kohaga, kuid kuna Tanel Leok oli kuues, tõusis Eesti kokkuvõttes kümnendaks.

Viimases sõidus tabas suurte lootustega starti läinud Leokit totaalne ebaõnn, eestlane takerdus kukkumisse ning pidi end sisuliselt viimaste seast ettepoole hakkama murdma. Lõpuks sai ta aga kätte ka Krestinovi ning lõpetas kohe tema ees 17. kohal.

Esimesena jõudis viimases sõidus üle finišijoone Cairoli, kuid Itaalia platseerus kokkuvõttes kolmandaks. 27 miinuspunkti kogunud Belgia tuli võitjaks, USA sai 30 punktiga teise koha. Eestil oli 92 miinuspunkti ja tasuks 10. koht. Üheksandad olid šveitslased ning meie järel 11-ndad hollandlased.
Võistlussüsteem: Koht, millel sõitja platseerub, arvestatakse (miinus)punktideks ning üldvõitjaks tuleb see riik, kellel on kõige vähem punkte. Kokku kuus esitust, millest arvesse läheb viis paremat.