Viimase etapiga õnnestus sellel aastal Eesti Rahvuste krossi meeskonnas sõitval Erki Kahrol edu kasvatada ja kindlalt Soome meistriks tulla.

Kvalifikatsioonis näitas Erki Kahro neljandat aega. Esimeses sõidus tõusis alguses teisel kohal sõitnud Kahro liidriks, kuid loovutas selle koha Henric Stigellile, kes sõidu ka Kahro ja Aki Mannineni ees võitis. Stigelli edu oli 7,5 sekundit. Teises sõidus liikus tandem Stigell ja Kahro teistelt eest, Stigell võitis ka teise sõidu, Kahro teine ja Manninen kolmas. Ka etapi kokkuvõttes oli seis sama, Stigell, Kahro ja Manninen. Eestlase jaoks oli aga oluline see, et selle klassi Soome meistritiitel, mille järgi mindi, oli käes. Edu teiseks jäänud Miika Oinoneni ees oli 30 ja kolmandaks tulnud Joonas Heimoneni ees 68 punkti.

„Täna oli hea päev, sain esimese sõidu stardis hästi minema, Lari Jukola järel. Surusin teda kõvasti ja tal vist juhtus tsikliga midagi ja sain mööda. Siis tuli Stigell ja võitlesime kõvasti. Ta sai mööda ja ma ka paar korda temast, kuid kuna mul mängus oli palju ja tal sedavastu mitte ja ta lasi üsna pingevabalt, siis tõmbasin natuke tagasi ja tulin teisena finišisse. Teises sõidus sain hästi minema, olin esimene, kui Stigell mööda sai. Tulimegi terve sõidu stabiilse vahega. Tiitel on käes ja see on väga hea tunne, saime kätte, mille järgi tulime!“ oli Erki Kahro kommentaar peale sõite.

Pühapäeval jätkuvad Soome meistrivõistlused Lappenrantas ja Erki Kahrol on võimalus siis endale MX1 klassis hõbe kindlustada.