Eestlased on tänavu sõidetud kolmest ERC-etapist võitnud oma klassides kaks ja ühel korral on finišeeritud teisena. Kolmandat korda on sel hooajal Euroopa meistrivõistlustel ees ootamas asfaldiralli, mis tähendab, et Torn – Pannas saavad taas võistelda endale mitte veel nii kodusel ehk kõval pinnasel.

Saarlased pole varem Ungaris võistelnud, sest möödunud aastal ERC-sarjas debüteerinud ralli ei olnud ERC Junior etapiks. Hoolimata kogemuse puudumisest tegid eestlased võimalikult palju kodutööd, kui vaatasid ja tegid märkmeid möödunud aastal Ungaris võistelnud võistluspaaride Youtube sisevideode põhjal.

Esmased muljed Ungarist on Torn – Pannasele andnud aimu, et ees on ootamas taas rasked tingimused, sest sügisesed metsavaheteed saavad olema kindlasti libedad ning kaetud eespool startinud autode poolt teele toodud muda ja muu poriga.

Õnnestumise ja hea õnne korral on eestlastel võimalik eesootaval nädalavahetusel teha suur samm ERC Junior tiitlivõidu suunas. Nende edu kaks etappi enne ERC Junior hooaja lõppu on hispaanlaste Josep Bassas Mas - Axel Coronado Jiménez ees 27 punkti.

„Ees ootab üks äärmiselt põnev asfaldi ralli, kust ei puudu ka kruus ja muda, mis teevad olukorra kindlasti kordades keerulisemaks. Kuna meie viimane võistlus oli Portugalis, siis on vahe jälle omajagu pikk olnud ning esmane eesmärk on kiirelt rütmi tagasi saamine ja teisalt seda protsessi nautida,“ rääkis Torn.

„Arvestades maailmas valitsevat olukorda, oleme Ungarisse ilusti kohale jõudnud ning oleme jõudnud juba ka mõned testikilomeetrid sõita,“ lisas omalt poolt Pannas.

„Väljas on sügis, mis tähendab, et asfaldil sõidetava ralli metsavahed on maru libedad, sodised ja mudased. Sellest hoolimata saavad kõigil olema võrdsed tingimused ning nagu ikka anname endast alati parima.“

Kokku sõidetakse ERC-hooaja neljandal etapil 16 kiiruskatset ja läbitakse 191,06 katsekilomeetrit.

Ken Torni ja Kauri Pannase Ford Fiesta Rally4 võistlusauto kannab Rally Hungary´l numbrit 35.

ERC3 Junior punktiseis enne Ungari EM-etappi:

1. Torn – Pannas EST 111 punkti
2. Bassas Mas - Coronado Jiménez ESP 84
3. Rådström – Johansson SWE 45