Sõmerpalu enduurokross on lühikesel, atraktiivsel ja publikule hästi nähtaval rajal. Kasutusel on osa Sõmerpalu motokrossi rada, millele lisaks lõigud raja ääres, kuhu on ehitatud kunstlikke takistusi nagu näiteks palgid, rehvid ja kivid. Erinevalt tavalisest enduurost lastakse võistlejad rajale korraga, et oleks mees-mehe vastu võistlus.

Esmalt sõidetakse treeningud-ajasõidud ja õhtul, peale MX2 ja MX1 Inter klasside finaale juba finaalsõidud, kus ollakse rajal kuus minutit pluss üks ring. Võistlust peetakse kahes arvestuses, Enduro Kross Pro ja Enduro Kross Hobby. Pro klassis on kirjas loomulikult Eesti parimad Aigar Leok, Martin Leok, Toomas Triisa, Rannar Uusna, Mart Meeru, Tõnu Kallast ja paljud teised.

Konkurentsi tulevad pakkuma Soomest MM-sarja kogemusega Valtteri Salonen ja Lauri Salonen, Antti Helstein. Lätist on kohal tuttavad Janis Vinters ja Edgars Silins. Sõmerpalu enduurokrossi Pro klassi nimekiri on juba täis, küll mahub veel võistlejaid Hobby klassi. Rada korraldajate sõnul liiga raske ei ole, ning kindlasti saab enduurokrossist tänavuse Sõmerpalu motokrossi üks vaatemängulisemaid starte.

Sõmerpalu motokrossi treeningud ja kvalifikatsioonid algavad 10. juulil kell 13.20, päeva oluliseimad sündmused hakkavad lahti kerima alates kella viiest pärastlõunal, mil alustatakse finaalsõitudega. Sõmerpalu motokrossi kulminatsiooniks on orienteeruvalt kell 20.45 algav superfinaal, enne mida leiab aset veel üks publiku lemmikstart – säärud. Superfinaali pääsevad MX1 Inter klassi kaheksa esimest ja MX2 Inter klassi neli esimest sõitjat. Võistluste korraldajal on õigus täiendada superfinaali osavõtjate koosseisu.

Kokku saab Sõmerpalu motokrossil näha 13 erineva klassi võistlejaid. Pilet Sõmerpalu motokrossile maksab 10 eurot ja allameetrimehed pääsevad sisse tasuta. Kõik piletid osalevad suures loosimises, mille peaauhinnaks on Husqvarna murutraktor koos käruga. Lisaks läheb loosi hulgaliselt teisi auhindu, nagu näiteks televiisor ja muruniitja.