Uusna sõlmis kokkuleppe Itaalia meeskonnaga KTM Farioli Factory Supported Team. Selle KTM-i tehasetoega meeskonna ridades teeb eelmisel aastal esimest hooaega endurotsikli selga istunud noormees kaasa terve maailmameistrivõistluste hooaja.

Uusna osaleb MM-il juunioride klassis. Lahtine on veel vaid kuues etapp Mehhikos, kuna on ebaselge, kas korraldaja sõitu kaugele mandrile toetab.

"Eesmärk on tulla juunioride klassis esimese viie hulka," ütles Uusna, kes saab sel hooajal viimast aastat juunioride seas võistelda.

KTM-idel võistlevasse Farioli Racing meeskonda kuuluvad veel itaallased Rudy Moroni, Oscar Balletti ja Nicolo Mori, hispaanlane Victor Guerrero ning prantslane Jeremy Joly.

Läbirääkimised Itaalia meeskonnaga on Uusnal kestnud alates möödunud suvel toimunud Six Days Endurost, kus ta Eesti rahvuskoondisse kuulus. "Asjaajamine itaallastega võtab väga palju aega," kommenteeris noormees.

Veebruaris tahab Uusna koos Aigar Leokiga Hispaaniasse treeninglaagrisse minna, seejärel on plaanis osaleda Itaalia meistrivõistlustel, kus avaneb hea võimalus oma taset kontrollida ning hiljem veel kaks nädalat Aigariga Itaalias treenida.

Enne Lõuna-Euroopasse treenima sõitmist tegeleb Uusna aga toetajate otsimisega, kuna kulud MM-il osalemiseks tuleb endal katta. Itaalia tiim pakub omalt poolt vaid võistlustel hooldemeeskonna kasutamise võimalust ja nõustab sõitjat.

Uusna suurim toetaja on hetkel KTM Eesti. "Oleme Rannarit toetanud vähemal ja suuremal määral läbi terve tema võistluskarjääri, seega teame, et meie toetusel on suur potentsiaal. Seda kinnitab ka Rannari eelmise hooaja tulemus, sest tegemist oli tema esimese endurohooajaga," räägib ettevõtte juht Mart Lajal. "Kuna KTM on tänapäeval lisaks motokrossile ka enduros edukaim tsiklitootja maailmas, siis loodame algavalt hooajalt head tulemust."

Rannar Uusna on varem tegelenud nii Eesti kui maailmameistrivõistluste tasemel motokrossiga alates aastast 1997.