Sõiduvahendiks pilkupüüdev Tesla Roadster, mille roolis oli Tallinna tänavatel sõidetud proloogil Eesti Autospordi Liidu president Margus Reinsalu. Kaardilugeja kohal istus Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm. Team Estoniale oli Electric Race start edukas, proloogilt tuli võit.

Electric Race toimub Rahvusvahelise Autoliidu FIA egiidi all, Eesti Autospordi Liit (EAL) on FIA esindaja Eestis. Eesti Autospordi Liidul oli seeläbi korralduses suur roll, kuna EAL’i kaudu käis suhtlus FIA’ga ja valmistati ette võistluse dokumentatsioon. Ühtlasi on tegu huvitava kogemuse ja väljakutsega, sest järgmisel aastal soovitakse Electric Race stardis näha juba elektriautode tootjate tehasemeeskondi ja seeläbi ka rohkem eraomanikke. Electric Race korraldusega olid Eesti Autospordi Liidu poolt seotud EAL president Margus Reinsalu ja EAL asepresident Marek Kiisa.

Electric Race stardi Estonia teatri eest andis Monaco prints Albert II, kes osales ise samuti proloogil. Team Estonia värvides osalesid proloogil veel kahe Mitsubishi iMiev elektriautoga sotsiaalminister Hanno Pevkur ja AS Elering juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Team Estonia meeskond koosseis, kes sõidab Tesla Roadster elektriautoga kaasa terve Electric Race võidusõidu, on vahetuv. Reedel Helsingist algaval etapil võtab vahetuse üle Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm, terve võidusõidu on kaardilugeja kohal EAL asepresident Marek Kiisa, kelle sõnul on Team Estonia meeskond kokku pandud kindlatel alustel. „Team Estonia meeskonna moodustavad Eesti innovaatiliste ja rahvusvahelisel turul oma toodetega tuntud ettevõtete esindajad. Omamoodi loome me selle sõiduga innovatsioonisilla Tallinna ja Monte-Carlo vahele,“ ütles Marek Kiisa.

Electric Race Tallinn-Monte-Carlo 2011 sõidetakse tavaliikluses ja liikluseeskirju jälgides ning tänavasõiduks ettenähtud elektriautodega. Võidusõidu finiš on 11. juunil Monte-Carlos.