Egonile ja Erikule esimese päeva esimene pool hästi ei alanud. Teisel katsel läks üks 90 kraadine kurv pikaks. Õnnetuseks jäädi sinna kinni ja ajakaotust tuli kolm-neli minutit, katse lõpus kaotati kiireimale mehele Craig Breenile pisut üle nelja minuti.

„Sel hetkel tundus seis üsna hull, üle nelja minuti kaotust. Kuid asjad tegid üsna huvitava ja meile soodsa pöörde," rääkis Egon.

Neljas katse oli see, mis sai saatuslikuks kümnele WRC Academy sarja sõitjale, kes kõik komistasid ühe ja sama reha otsa ning katkestasid.

„Neljandal katsel oli üks koht, kus sai kurvist lõigata. Seal olid sellised madalamad kivid, mis lõikamisel jäid kahe ratta vahele. Nagu asfaldirallil lõikad üle äärekivi ja see käib vastu põhja, käisid need kivid ka vastu põhja, kuid ilmselt siis ikka liiga kõvasti ja enamusel sai seal mootor pihta. Nagu eelmisel aastal Rapla rallil oli oma kivi, saaks selle koha nüüd akadeemikute kiviks ristida. Kui hommikul arvasime, et meil oli ebaõnne, siis praegu võib pigem öelda, et meil oli õnne, et oleme päeva katkestamata lõpetanud," oli Egon päevaga lõppkokkuvõttes rahul.

WRC Academy sarjas saab iga katsevõidu eest lisapunkti ja viie katsevõiduga on eestlased endale juba viis punkti Sardiiniast teeninud. Laupäev on WRC Academy sarja sõitjate jaoks viimane võistluspäev ja neljandal kohal olev Egon liigseid riske võtma ei lähe.

„Läheme homme väga kindla peale sõitma, liidrite püüdmine pole eesmärk. Tänane päev näitas, et meil oli kõvasti õnne. Kas ka homseks seda järgi jäi, ei tea. Homme saab olema pikk ja raske päev ja meie eesmärk on siit korralikud punktid koju tuua," rääkis Egon peale esimest päeva.

WRC Academy TOP 6 peale avapäeva:

1. Riedemann
2. Ahlin +8,9
3. Baldoni +14,9
4. Kaur +1.22,6
5. Karjakin +1.48,1
6. Taylor +11.18,4